Gerard van Olphen nieuwe CEO SNS Reaal

Gerard van Olphen nieuwe CEO SNS Reaal

01-02-2013 Gerard van Olphen, CFRO van Achmea vertrekt per direct uit de raad van bestuur om als CEO van SNS Reaal aan te treden.

Achmea maakte dit bekend na een persconferentie van het Ministerie van Financiën over de toekomst van SNS Reaal.

Gerard van Olphen begint per 1 februari 2013 als CEO bij SNS Reaal. Ook Maurice Oostendorp zetelt per deze datum in de raad van bestuur van SNS Reaal, als CFO.

SNS Reaal maakte eerder bekend dat Ronald Latenstein van Voorst en Ference Lamp terugtreden uit de raad van bestuur. Reden voor deze beslissing is dat zij geen verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor het nationalisatiescenario.

De raad van commissarissen van Achmea zal zich de komende periode buigen over de opvolging van Gerard van Olphen. Tot die tijd worden zijn taken waargenomen door bestuursvoorzitter Willem van Duin.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Erik van de Merwe zegt: 'Achmea heeft in Van Olphen een bekwaam en breed georiënteerde CFRO gehad, die samen met de collega's een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan wat Achmea nu is en aan de huidige, solide positie op de Nederlandse en Europese markt. Na een dienstverband van 11 jaar zijn wij de afgelopen maanden met hem in gesprek gegaan over zijn toekomst. Zijn vertrek was onderdeel van dit gesprek en dit is in goed overleg tot stand gekomen. Wij zien het als een compliment voor hem en Achmea dat hij voor de functie bij SNS Reaal is gevraagd.'

Interview met Gerard van Olphen

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

17-05-2018 De herziene corporate governance code verandert het samenspel tussen bestuur en commissarissen. Hoe ervaren ceo Gerard van Olphen en voorzitter van de raad van commissarissen Bart Le Blanc dat vanuit pensioenuitvoerder APG? ‘Het is volstrekt logisch om nauw contact te hebben met de rvc.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook