Hans van der Noordaa nieuwe CEO Delta Lloyd

Hans van der Noordaa nieuwe CEO Delta Lloyd

19-09-2014 Hans van der Noordaa wordt per 1 januari 2015 benoemd tot bestuursvoorzitter van Delta Lloyd. Hij volgt Niek Hoek op.

Als de aandeelhouders daarmee instemmen op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 november 2014, wordt Hans van der Noordaa per 1 januari 2015 benoemd tot bestuursvoorzitter van Delta Lloyd.

Vertrek Niek Hoek
De huidige CEO Niek Hoek, treedt per 1 januari 2015 terug. Hoek zal in de periode daarna zijn taken overdragen aan Hans van der Noordaa. Hij gaat op 30 juni 2015 met pensioen, nadat hij 18 jaar bestuurder is geweest van Delta Lloyd, waarvan 14 jaar als bestuursvoorzitter.

Loopbaan Hans van der Noordaa
Van der Noordaa begon in 1986 zijn loopbaan bij de NMB. De afgelopen 28 jaar vervulde hij diverse directie- en managementfuncties bij ING op het terrein van algemeen management, commercie, operations, strategie en communicatie. In april 2006 werd hij benoemd tot lid van de raad van bestuur van ING Groep, met als portefeuille Insurance & Asset Management Asia/Pacific. In januari 2010 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ING Bank als Chief Executive Officer Retail Banking Benelux.

Jean Frijns
President-commissaris Jean Frijns is verheugd met de voorgenomen benoeming van Van der Noordaa. 'Zijn jarenlange ervaring als bestuurder, zijn expertise op het gebied van verzekeren en retail banking, zijn uitgebreide werkervaring in de financiële sector en zijn managementstijl passen bij een bedrijf als Delta Lloyd.'

Positief advies
De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben inmiddels ingestemd met de voorgenomen benoeming. De Ondernemingsraad van Delta Lloyd heeft een positief advies gegeven.

Lees verder
> interview met Niek Hoek

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook