Hans Wijers beoogd voorzitter Natuurmonumenten

Hans Wijers beoogd voorzitter Natuurmonumenten

14-09-2011 Hans Wijers, CEO van ‘s werelds grootste verf- en coatingsonderneming AkzoNobel, wordt op 12 november 2011 voorgedragen als nieuwe voorzitter van Natuurmonumenten.

Dat heeft het bestuur van Natuurmonumenten op 13 september 2011 aangekondigd. Hans Wijers is de beoogd opvolger van Cees Veerman, voormalig Minister van Landbouw.

Hans Wijers
 ‘Ik verheug mij erop de komende jaren in te zetten voor de Vereniging Natuurmonumenten’, aldus Hans Wijer in een reactie op zijn benoeming.

Goede doelen
Naast zijn drukke baan bij AkzoNobel heeft Wijers zich altijd ingezet bij besturen van goede doelenorganisaties. Zo was hij o.a. voorzitter van het Wereld Natuur Fonds Nederland en van het Oranjefonds.

Nevenactiviteiten
Verder is Hans Wijers vice-voorzitter van de Young Pianist Foundation en toezichthouder bij het Concertgebouw in Amsterdam.

AkzoNobel topman
Begin juni 2011 liet Hans Wijers weten dat hij volgend jaar aftreedt als topman van AkzoNobel. Hij wordt dan opgevolgd door de 45-jarige Ton Büchner, nu nog CEO van het Zwitserse Sulzer.

Lees ook:
> CV Hans Wijers
> CV Cees Veerman
> Hans Wijers stopt als CEO AkzoNobel
> Ton Buchner opvolger van CEO Hans Wijers bij Akzo
> Bestuur AkzoNobel

Meer over Hans Wijers

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

20-12-2018 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

18-12-2018 Hans Wijers treedt terug bij Heineken. Hij legt zijn functie tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 april neer. Jean-Marc Huët zal hem opvolgen.

Interview met Hans Wijers

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

03-02-2016 Corporates proberen uit alle macht op governancegebied uit de gevarenzone te blijven. Hans Wijers ziet dat met lede ogen aan, want: ‘De tijd en energie die dat kost, gaat die niet ten koste van het inspelen op veranderingen?’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook