Herna Verhagen voorgedragen als lid raad van bestuur TNT Post

Herna Verhagen voorgedragen als lid raad van bestuur TNT Post

11-04-2011 Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TNT op 25 mei 2011 wordt Herna Verhagen, thans directeur HR van TNT, voorgedragen voor de benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van TNT Post.

De aandeelhouders van TNT buigen zich per die datum over de geplande splitsing van TNT in een apart Post en Express bedrijf. Als deze doorgaat zal Herna Verhagen toetreden tot de Raad van Bestuur van de Post divisie.

Herna Verhagen
Herna Verhagen begon haar carrière in 1993 bij het toenmalige TPG Post. Destijds werkte zij als sales manager en voorzitter OR voor de divisie mediaservices.

TNT Nederland
Binnen het post- en expressbedrijf wist Verhagen als enige vrouw op te klimmen tot directeur van TNT Nederland.

Human Resources
Sinds 2007 maakt Herna Verhagen als lid deel uit van de Raad van Bestuur bij TNT en is zij verantwoordelijk voor de afdeling Human Resources.

Nevenfuncties Verhagen
Naast haar hoofdfunctie bij TNT Post is de 44-jarige Verhagen ook lid van de Raad van Commissarissen bij Nutreco en SNS Reaal.

Raad van Bestuur TNT Post
Tijdens de AVA van 25 mei 2011 zullen ook Harry Koorstra (CEO), Jan Bos (CFO) en Gerard Aben (lid Raad van bestuur) toetreden tot de Raad van Bestuur van TNT Post.

Lees ook:
> Biografie Herna Verhagen, lid Raad van Bestuur TNT Post
> Topvrouwen Verhagen, Nijhuis en Reijnen over loopbaanstrategie
> Peter Bakker CEO TNT vertrekt na splitsing
> Harry Koorstra benoemd tot CEO TNT Post
> TNT Post draagt Pieter Kunz voor als Directeur Operations

Interview met Herna Verhagen

Zo worden vrouwen wél voorzitter: zeven best practices

Zo worden vrouwen wél voorzitter: zeven best practices

30-06-2021 Waarom zien we zo weinig vrouwen in de voorzittersrol bij raden van bestuur en raden van commissarissen? Die vraag stond centraal bij het topvrouwendiner van Management Scope, bijgewoond door prominente vrouwen die wél de voorzittershamer hanteren. Koudwatervrees, oneigenlijke argumenten en vage diskwalificaties spelen een rol: ‘Er ging ineens vreemde terminologie over tafel: heeft ze wel gravitas?’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook