Jan Kees de Jager wordt de nieuwe CFO van KPN

Datum: 21-07-2014

Jan Kees de Jager wordt de nieuwe CFO van KPN

Jan Kees de Jager start op 15 augustus 2014 bij KPN. Op 1 november zal hij de rol van Chief Financial Officer van KPN op zich nemen.

Jan Kees de Jager start op 1 november 2014 als CFO bij KPN. Steven van Schilfgaarde, sinds september 2013 interim CFO, blijft aan tot die datum. Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die naar verwachting in september plaatsvindt, zal de raad van commissarissen de aandeelhouders informeren over de voorgenomen benoeming van De Jager als CFO.


Loopbaan De Jager
Tussen 2010 en 2012 was De Jager minister van Financiën. Van 2007 tot 2010 was hij staatsecretaris van Financiën. Voor zijn politieke carrière was hij oprichter en mede-eigenaar van e-commerce onderneming ISM eCompany. Na zijn politieke carrière keerde hij terug bij ISM eCompany waar hij tot nu toe werkte.


Expertise in technologiesector
President-commissaris Jos Streppel zegt in het persbericht verheugd te zijn met de komst van De Jager. 'Hij combineert zijn jarenlange financiële ervaring met zijn operationele expertise in de technologiesector. Ik ben ervan overtuigd dat De Jager erin zal slagen om het financiële KPN-beleid succesvol uit te voeren.'


 

Solide financieel beleid
Ook KPN-CEO Eelco Blok kijkt uit naar de samenwerking: 'Met de benoeming van Jan Kees de Jager als onze nieuwe CFO ben ik vol vertrouwen dat we, ondersteund door een solide financieel beleid en een sterke managementstructuur, onze strategie in Nederland en België succesvol kunnen voortzetten.'


Raad van bestuur KPN
Met de benoeming van De Jager bestaat de Raad van Bestuur verder uit Eelco Blok (CEO en CCO a.i.) en Joost Farwerck (COO).


Lees verder
> interview met Jan Kees de Jager over innovatie
> interview met Joost Farwerck over strategische doelstellingen
> interview met Jos Streppel over toezicht