Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

Jeroen van der Veer wordt commissaris Statoil

15-03-2016 Op 15 maart 2016 maakte Statoil bekend dat Van der Veer is voorgedragen om te worden benoemd tot nieuwe commissaris.

Voordracht
Over de voorgenomen benoeming van Jeroen van der Veer tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen Statoil wordt op de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 17 maart 2016 beslist. De Noorse multinational Statoil is één van de grootste olie- en gasbedrijven van de wereld en is genoteerd aan de beurs van New York en Oslo.

Beroepscommissaris
Jeroen van der Veer vervulde van 2004 tot 2009 de positie van CEO bij Royal Dutch Shell en was vervolgens tot 2013 non-executive director bij de oliemaatschappij. Momenteel is Van der veer president-commissaris bij ING Groep en Philips. Daarnaast vervult Van der Veer onder meer commissariaten bij Boskalis en Het Concertgebouw en is hij voorzitter van de Raad van Toezicht bij TU Delft.

Top 100 Commissarissen
Jeroen van der Veer staat op nummer 2 in de Management Scope Top 100 Commissarissen 2016.

Meer over Jeroen van der Veer

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

Jeroen van der Veer machtigste commissaris van Nederland

22-12-2016 Jeroen van der Veer is de nieuwe nummer 1 van de Management Scope Top-100 Commissarissen. Hij heeft de koppositie overgenomen van Hans Wijers.

Interview met Jeroen van der Veer

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

Christine Poon en Jeroen van der Veer (Philips) over de internationale board

11-02-2020 Acht commissarissen, zes nationaliteiten en  14 tijdzones: hoe functioneert de internationale  raad van commissarissen van medisch techconcern Philips? President-commissaris Jeroen van der Veer en vicevoorzitter Christine Poon lichten toe.  ‘De essentie blijft gelijk.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook