CEO Schiphol Jos Nijhuis herbenoemd

CEO Schiphol Jos Nijhuis herbenoemd

20-09-2012 De raad van commissarissen van Schiphol Group heeft haar CEO Jos Nijhuis voor een periode van vier jaar herbenoemd.

In het persbericht van Schiphol was Anthony Ruys, voorzitter van de raad van commissarissen zeer tevreden over zijn CEO:
"Onder leiding van Jos Nijhuis is de organisatie slagvaardiger en efficiënter geworden. Jos Nijhuis heeft bijgedragen aan het op de kaart zetten van Schiphol als 'Europe's preferred airport' alsook aan de versterking van de internationale concurrentiepositie van Schiphol.
Voor reizigers zijn bovendien belangrijke stappen gezet op het vlak van kwaliteitsverbetering. De operationele processen voor de luchtvaartmaatschappijen zijn sterk verbeterd. Jos Nijhuis heeft laten zien in lastige omstandigheden deze resultaten te kunnen boeken en wij zien uit naar een nieuwe periode waar in hij op de behaalde resultaten voortbouwt".

Jos Nijhuis
Nijhuis is sinds 2008 in dienst van Schiphol. Eerst maakte hij onderdeel uit van het directieteam, waarna hij vanaf 1 januari 2009 als CEO leiding is gaan geven aan het bestuur van Schiphol Group. Voor zijn aanstelling bij het luchthavenbedrijf was Nijhuis vanaf 1980 werkzaam in verschillende functies bij PriceWaterhouseCoopers (het huidige PWC). Nijhuis werd in 1996 partner. In 2002 tot zijn overgang naar Schiphol gaf hij als voorzitter leiding aan het bestuur van PWC.

Jos Nijhuis heeft een commissariaat bij SNS Reaal en Aeroport de Paris. Hij neemt de 96e positie in op de lijst top 100 machtigste commissarissen 2012

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook