Karl Guha nieuwe CEO Van Lanschot

Karl Guha nieuwe CEO Van Lanschot

28-06-2012 Karl Guha is door de Raad van Commissarissen voorgedragen als nieuwe bestuursvoorzitter van Van Lanschot. Onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank zal hij op 1 januari 2013 toetreden tot de Raad van Bestuur van Van Lanschot.  

Karl Guha is nu nog Chief Risk Officer en lid van de Executive Management Committee van UniCredit Group, een vanuit Rome opererende, pan-Europese bankengroep. Hij werkt sinds 2009 bij UniCredit Group. Guha is tevens commissaris bij enkele aangesloten banken, waaronder het Duitse HBV, Austria Bank en de Russische ZAO Bank.

Karl Guha heeft daarvoor ruim 18 jaar gewerkt bij ABN Amro, aanvankelijk als management trainee, laatstelijk als Group Treasurer.

Karl Guha is de opvolger van Floris Deckers, die afgelopen januari zijn vertrek aankondigde.

Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Van Lanschot, is verheugd over de komst van Guha: "Wij kennen hem als een zeer kundig allround bankier, een uitstekend bestuurder en een inspirerende persoonlijkheid. Dankzij zijn brede bankervaring in binnen- en buitenland heeft hij alles in huis om leiding te geven aan Van Lanschot".

De Raad van Bestuur van Van Lanschot bestaat verder uit Arjan Huisman, Constant Korthout (CFO) en Ieko Sevinga.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook