Merel van Vroonhoven benoemd tot voorzitter AFM

Merel van Vroonhoven benoemd tot voorzitter AFM

03-02-2014 Merel van Vroonhoven vertrekt bij de NS. Minister Dijsselbloem van Financiën heeft bekendgemaakt dat Van Vroonhoven per 1 april 2014 zal aantreden bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als voorzitter.

Merel van Vroonhoven vertrekt als lid van de raad van bestuur van de NS. Zij wordt bij de AFM voor vier jaar benoemd als voorzitter. Van Vroonhoven is de opvolger van Ronald Gerritse die op 26 september 2013 na een periode van ziekte overleed.

RvT AFM verheugd
De benoeming van de nieuwe voorzitter is op voordracht van de raad van toezicht van de AFM. Voorzitter George Möller laat weten verheugd te zijn dat Van Vroonhoven bereid is om de AFM te gaan leiden. 'Van Vroonhoven heeft een loopbaan die haar zeer geschikt maakt om leiding te geven aan de AFM. Zij heeft aanzienlijke ervaring in de financiële sector en daarnaast heeft zij bij de Nederlandse Spoorwegen de publieke zaak gediend. Van Vroonhoven is als geen ander ervaren in het leiden van een grote professionele organisatie, ook in roerige tijden.'

Kundig bestuurder
Timo Huges president-directeur van de NS: 'Met Van Vroonhoven verlaat een kundig bestuurder ons bedrijf. Zij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding van de nieuwe hoofdrailnet-concessie en aan het vinden van een alternatief voor de verbinding met België na het wegvallen van de V250-treinen. Wij zijn haar daarvoor zeer erkentelijk en wensen haar veel succes.'

Loopbaan Van Vroonhoven
Sinds 2009 is Van Vroonhoven lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Spoorwegen. Van 2007 tot 2009 was zij lid van het management committee van ING Investment Management Europe. Van 2002 tot 2007 werkte Van Vroonhoven als lid van de hoofddirectie van Nationale Nederlanden, verantwoordelijk voor het Collectief Pensioenbedrijf.

Invloedrijk
Van Vroonhoven stond vorig jaar op de 25e plaats van de Top-50 Machtigste Vrouwen.

Lees verder:
> Interview met Merel van Vroonhoven

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook