Miriam van Dongen benoemd tot commissaris Achmea Bank

Miriam van Dongen benoemd tot commissaris Achmea Bank

22-12-2020 Per 21 december 2020 is Miriam van Dongen benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Achmea Bank. Van Dongen is reeds commissaris bij Achmea, waar nu ook dochterbedrijf Achmea Bank bij komt.

Miriam van Dongen heeft ruime ervaring in de financiële sector. Zo vervulde Van Dongen onder andere de rol van cfo bij Achmea en Delta Lloyd. Hedendaags vervult zij verschillende toezichthoudende rollen. Als commissaris is Van Dongen verbonden aan PGGM, Optiver, Kadaster en Mollie. In april dit jaar werd zij benoemd tot commissaris van Achmea B.V. 

De benoeming van Miriam van Dongen is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en is voor een periode van vier jaar. Samen met Huub Arendse (voorzitter), Henny te Beest en Robert Otto vormt Miriam van Dongen de raad van commissarissen.

Interview met Miriam van Dongen

Drie commissarissen over toezichthouden op snelle groeiers

Drie commissarissen over toezichthouden op snelle groeiers

29-09-2021 Als een snelle groeier een raad van commissarissen moet aanstellen, betekent dat dat de ceo of founder eraan moet wennen dat hij of zij niet langer de eindbaas is. Welke gevolgen heeft die dynamiek voor de commissarissen in kwestie? ‘Begrip voor de situatie van de snelle groeier is belangrijk, maar de governance moet zo snel mogelijk op orde zijn.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook