Olga Zoutendijk wordt president-commissaris ABN Amro

Olga Zoutendijk wordt president-commissaris ABN Amro

06-04-2016 ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Zoutendijk de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen zal vervullen.

Benoeming
Op 6 april 2016 maakte ABN Amro bekend dat de huidige president-commissaris Rik van Slingelandt, wiens termijn op de Algemene vergadering van Aandeelhouders van 18 mei 2016 eindigt, niet voor herbenoeming beschikbaar zal zijn. Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen Olga Zoutendijk is voorgedragen om te worden benoemd tot zijn opvolger als voorzitter. De benoeming is afhankelijk van de finale goedkeuring door de Europese Centrale Bank (ECB).

Wisselingen in de RvC
Naast Van Slingelandt zal ook Hans de Haan op de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) aftreden als commissaris. Daarnaast heeft Bert Meerstadt besloten om in de loop van 2016 zijn commissariaat bij ABN Amro neer te leggen. In januari 2016 was al bekend gemaakt dat Frederieke Leeflang, Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra op de AvA zullen worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van ABN Amro. Daarnaast wordt nog een nieuw lid voorgedragen voor benoeming, maar daar is nog geen naam van bekend gemaakt. Volgens ABN Amro is de toetsing voor deze benoeming door De Nederlandsche Bank in een vergevorderd stadium.

Opvolger
Rik van Slingelandt laat weten bijzonder verheugd te zijn dat de Raad van Commissarissen heeft besloten Olga Zoutendijk tot zijn opvolger te benoemen. 'Ik ben ervan overtuigd dat zij gezien haar ruime en internationale ervaring in retail en wholesale banking de best gekwalificeerde persoon is om de Raad van Commissarissen van ABN Amro voor te zitten', aldus Van Slingelandt.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het vertrek per direct door Bert Meerstadt
> Nieuwsbericht over de voordracht van Frederieke Leeflang in de RvC
> Nieuwsbericht over de voordracht van Dorland en Tiemstra in de RvC

 

Meer over Olga Zoutendijk

Olga Zoutendijk non-executive director bij Julius Bär

Olga Zoutendijk non-executive director bij Julius Bär

14-01-2019 Olga Zoutendijk zal op 10 april 2019 worden benoemd als nieuwe non-executive director bij financieel dienstverlener Julius Bär, de Zwitserse multinationale private banking groep opgericht in 1890.

Olga Zoutendijk vertrekt als president-commissaris bij ABN Amro

Olga Zoutendijk vertrekt als president-commissaris bij ABN Amro

06-02-2018 De raad van commissarissen van ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Olga Zoutendijk het besluit heeft genomen om niet voor een tweede termijn in aanmerking te willen komen. Haar termijn loopt tot 1 juli 2018.

Interview met Olga Zoutendijk

Olga Zoutendijk over governance en de nieuwe Code

Olga Zoutendijk over governance en de nieuwe Code

18-01-2017 Olga Zoutendijk constateert een duidelijke transformatie richting scherper en zuiverder toezicht. De president-commissaris van ABN Amro wijst op de verschuivingen die deze governancetransitie teweegbrengt in de traditionele verhoudingen: ‘Het schuurt weleens.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook