Olga Zoutendijk wordt president-commissaris ABN Amro

Datum: 06-04-2016

Olga Zoutendijk wordt president-commissaris ABN Amro

ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Zoutendijk de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen zal vervullen.

Benoeming
Op 6 april 2016 maakte ABN Amro bekend dat de huidige president-commissaris Rik van Slingelandt, wiens termijn op de Algemene vergadering van Aandeelhouders van 18 mei 2016 eindigt, niet voor herbenoeming beschikbaar zal zijn. Vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen Olga Zoutendijk is voorgedragen om te worden benoemd tot zijn opvolger als voorzitter. De benoeming is afhankelijk van de finale goedkeuring door de Europese Centrale Bank (ECB).

Wisselingen in de RvC
Naast Van Slingelandt zal ook Hans de Haan op de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) aftreden als commissaris. Daarnaast heeft Bert Meerstadt besloten om in de loop van 2016 zijn commissariaat bij ABN Amro neer te leggen. In januari 2016 was al bekend gemaakt dat Frederieke Leeflang, Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra op de AvA zullen worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van ABN Amro. Daarnaast wordt nog een nieuw lid voorgedragen voor benoeming, maar daar is nog geen naam van bekend gemaakt. Volgens ABN Amro is de toetsing voor deze benoeming door De Nederlandsche Bank in een vergevorderd stadium.

Opvolger
Rik van Slingelandt laat weten bijzonder verheugd te zijn dat de Raad van Commissarissen heeft besloten Olga Zoutendijk tot zijn opvolger te benoemen. 'Ik ben ervan overtuigd dat zij gezien haar ruime en internationale ervaring in retail en wholesale banking de best gekwalificeerde persoon is om de Raad van Commissarissen van ABN Amro voor te zitten', aldus Van Slingelandt.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het vertrek per direct door Bert Meerstadt
> Nieuwsbericht over de voordracht van Frederieke Leeflang in de RvC
> Nieuwsbericht over de voordracht van Dorland en Tiemstra in de RvC


 

Top 100 Corporate Vrouwen

Top 100 Commissarissen