Top-100 Corporate Vrouwen 2018 bekend

Top-100 Corporate Vrouwen 2018 bekend

21-06-2018 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate vrouwen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is net als in 2017 meest invloedrijke vrouw van bestuurlijk Nederland.

Meest opvallende stijger in de Top-100 Corporate Vrouwen is Annet Aris, die van plek 9 naar plek 2 schiet, vooral dankzij een nieuw commissariaat bij uitzendconcern Randstad.

Opvallendste conclusie op basis van de gehele lijst: vrouwelijke commissarissen worden steeds vaker gevraagd voor de positie van voorzitter van de raad van commissarissen. Daarmee schuiven ze in de Nederlandse boardroom op richting het centrum van de macht. Lees onze analyse over de Top-100 hier.

Management Scope hanteerde dit jaar een licht afwijkende onderzoeksmethode, in lijn met de Wet bestuur en toezicht voor beursgenoteerde bedrijven. Commissarissen mogen volgens de wet (in zijn huidige vorm) met commissariaten (een punt) en voorzitterschappen van raden van commissarissen (twee punten) in totaal vijf punten verzamelen. Vijf punten betekent: een fulltime job. De ultieme fulltime job in een uitvoerende functie is die van ceo: ook goed voor vijf punten in onze berekeningen. 

Meer over Petri Hofsté

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

30-06-2021 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is voor de vijfde keer de invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. De Top-100 Corporate Vrouwen laat zien dat meer senior vrouwen een ceo-positie verwerven, maar tegelijkertijd telt de lijst minder jonge aanwas.

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

15-12-2020 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met de meest invloedrijke commissarissen. 2020 is het jaar waarin de macht van de vrouw in de top van de boardroom is bevestigd. Net als vorig jaar (toen voor het eerst ooit) voert een vrouw de lijst aan: Petri Hofsté.

Interview met Petri Hofsté

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

26-05-2021 Auditcommissies moeten helpen bij een herwaardering van weerstandsvermogen en liquiditeitsrisico’s, bepleit viervoudig voorzitter Petri Hofsté. Tegelijkertijd moet de auditcommissie de financiële focus verbreden naar maatschappelijke waardecreatie. Challengen hoort er natuurlijk ook bij. ‘Dat kan best irritant gevonden worden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook