Top-100 Corporate Vrouwen 2018 bekend

Datum: 21-06-2018

Top-100 Corporate Vrouwen 2018 bekend

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate vrouwen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is net als in 2017 meest invloedrijke vrouw van bestuurlijk Nederland.

Meest opvallende stijger in de Top-100 Corporate Vrouwen is Annet Aris, die van plek 9 naar plek 2 schiet, vooral dankzij een nieuw commissariaat bij uitzendconcern Randstad.


Opvallendste conclusie op basis van de gehele lijst: vrouwelijke commissarissen worden steeds vaker gevraagd voor de positie van voorzitter van de raad van commissarissen. Daarmee schuiven ze in de Nederlandse boardroom op richting het centrum van de macht. Lees onze analyse over de Top-100 hier.

Management Scope hanteerde dit jaar een licht afwijkende onderzoeksmethode, in lijn met de Wet bestuur en toezicht voor beursgenoteerde bedrijven. Commissarissen mogen volgens de wet (in zijn huidige vorm) met commissariaten (een punt) en voorzitterschappen van raden van commissarissen (twee punten) in totaal vijf punten verzamelen. Vijf punten betekent: een fulltime job. De ultieme fulltime job in een uitvoerende functie is die van ceo: ook goed voor vijf punten in onze berekeningen. 

Top 100 Corporate Vrouwen

Top 100 Commissarissen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook