President-commissaris Piero Overmars vertrekt bij SNS Reaal

President-commissaris Piero Overmars vertrekt bij SNS Reaal

21-10-2013 Vier van de acht commissarissen van SNS Reaal, waaronder president-commissaris Piero Overmars, vertrekken per 1 november 2013.

Voormalig ABN Amro-bestuurder Piero Overmars was waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen sinds het vertrek van Rob Zwartendijk. Die stapte op na de nationalisatie van het SNS Reaal begin februari.

Jan Nooitgedagt
De nieuwe president-commissaris is Jan Nooitgedagt, voormalig financieel directeur van Aegon.

Meer vertrekkers
Behalve Overmars, treden per 1 november ook 3 andere commissarissen af: Oud-retailbestuurder Jaap Lagerweij, Randstad-CFO Robert Jan van de Kraats en PostNL-CEO Herna Verhagen.

RvC kleiner
Voor de vier vertrekkers komen 3 opvolgers. Nooitgedagt als voorzitter en Jan van Rutte en Monika Mitz als leden van de RvC.

 

Veel ABN Amro
Van Rutte is onder meer financieel directeur van ABN Amro geweest en Milz werkte in veschillende  directiefuncties bij Rabobank en eveneens ABN Amro.

Gerard van Olphen
Bestuursvoorzitter Gerard van Olphen bedankt de vertrekkende commissarissen in het persbericht: 'Ik waardeer het zeer dat zij ook na de nationalisatie hun verantwoordelijkheid hebben opgepakt om de continuïteit in de raad van commissarissen te waarborgen. Nooitgedagt, Van Rutte en Milz zijn waardige opvolgers.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook