René Hooft Graafland voorgedragen als commissaris bij Ahold

René Hooft Graafland voorgedragen als commissaris bij Ahold

05-03-2014 De raad van commissarissen van Ahold stelt de aandeelhouders bij de AvA op 16 april 2014 voor om René Hooft Graafland per 1 januari 2015 te benoemen als commissaris.

René Hooft Graafland is CFO bij Heineken en commissaris bij Wolters Kluwer en voorzitter van de raad van commissarissen van Theater Carré.

Jan Hommen
De president-commissaris van Ahold, Jan Hommen, geeft in een persbericht aan dat de raad van commissarissen Hooft Graafland met groot enthousiasme voordraagt voor benoeming als commissaris. 'René brengt uitgebreide internationale, financiële en commerciële ervaring in een voor Ahold relevante sector met zich mee.'

 

Sprieser als vicevoorzitter
De raad van commissarissen zal ook voorstellen om Judith Sprieser voor een nieuwe termijn van vier jaar te benoemen. Sprieser werd voor het eerst commissaris van Ahold in 2006 en is per 25 februari 2014 benoemd in de functie van vicevoorzitter.

Loopbaan Sprieser
Zij was eerder CEO van Transora, dat ze in 2000 heeft opgericht. Daarvoor was ze executive vice president en CFO bij Sara Lee Corporation. Zij is non-executive bestuurder bij Allstate Corporation, Reckitt Benckiser plc, Intercontinental Exchange en Experian Plc.

Lees verder:
> Interview met René Hooft Graafland
> Interview met Jan Hommen

 

Meer over René Hooft Graafland

René Hooft Graafland commissaris Lucas Bols

René Hooft Graafland commissaris Lucas Bols

06-06-2019 René Hooft Graafland is door Lucas Bols voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Interview met René Hooft Graafland

René Hooft Graafland: 'Een commissaris is zoveel meer dan alleen een toezichthouder'

René Hooft Graafland: 'Een commissaris is zoveel meer dan alleen een toezichthouder'

18-12-2019 Wordt hij gevraagd voor een commissariaat, dan is de aanname vaak dat multicommissaris René Hooft Graafland in de auditcommissie zal willen. Zijn interesse reikt echter veel verder dan de financiële aspecten, ook al was hij lange tijd cfo. De commissarissenrol ziet hij breder dan die van toezichthouder: ‘De impact schuilt in onze bouwende en adviserende rol.’

De nevenfunctie van René Hooft Graafland

De nevenfunctie van René Hooft Graafland

29-11-2018 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. René Hooft Graafland is commissaris bij Wolters Kluwer, FrieslandCampina en Ahold Delhaize, maar ook voorzitter van het bestuur van het Carré Fonds.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook