René Hooft Graafland voorgedragen als commissaris bij Ahold

René Hooft Graafland voorgedragen als commissaris bij Ahold

05-03-2014 De raad van commissarissen van Ahold stelt de aandeelhouders bij de AvA op 16 april 2014 voor om René Hooft Graafland per 1 januari 2015 te benoemen als commissaris.

René Hooft Graafland is CFO bij Heineken en commissaris bij Wolters Kluwer en voorzitter van de raad van commissarissen van Theater Carré.

Jan Hommen
De president-commissaris van Ahold, Jan Hommen, geeft in een persbericht aan dat de raad van commissarissen Hooft Graafland met groot enthousiasme voordraagt voor benoeming als commissaris. 'René brengt uitgebreide internationale, financiële en commerciële ervaring in een voor Ahold relevante sector met zich mee.'

 

Sprieser als vicevoorzitter
De raad van commissarissen zal ook voorstellen om Judith Sprieser voor een nieuwe termijn van vier jaar te benoemen. Sprieser werd voor het eerst commissaris van Ahold in 2006 en is per 25 februari 2014 benoemd in de functie van vicevoorzitter.

Loopbaan Sprieser
Zij was eerder CEO van Transora, dat ze in 2000 heeft opgericht. Daarvoor was ze executive vice president en CFO bij Sara Lee Corporation. Zij is non-executive bestuurder bij Allstate Corporation, Reckitt Benckiser plc, Intercontinental Exchange en Experian Plc.

Lees verder:
> Interview met René Hooft Graafland
> Interview met Jan Hommen

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook