USG People verkleint bestuur

USG People verkleint bestuur

24-10-2013 USG People gaat per 1 november zijn bestuur verkleinen. De raad van bestuur wordt teruggebracht naar twee mensen en zal bestaan uit CEO Rob Zandbergen en CFO Leen Geirnaerdt.

Door de herijkte strategie kan de bestuursstructuur eenvoudiger en meer gedecentraliseerd worden ingevuld. De functies van CCO Albert Jan Jongsma en COO Eric de Jong komen te vervallen. Jongsma verlaat USG People per 1 december en zijn taken worden overgenomen door Leen Geirnaerdt. De Jong blijft als bijzonder adviseur van de raad van bestuur tenminste tot eind 2014 aan het bedrijf verbonden. Zijn huidige taken komen bij Rob Zandbergen terecht.

In september stapte Hubert Vanhoe al op, ook zijn vertrek heeft te maken met de nieuwe bestuursstructuur van USG People.

Volgens Zandbergen is nu het juiste moment om de stap naar een kleinere raad van bestuur te nemen. 'Wij hebben gedesinvesteerd, de strategie uitgevoerd en daar is nog een crisis overheen gekomen. Het bedrijf is nu compacter en minder complex. We zaten in tien landen en nu in vier. Bovendien kun je de directeuren van de werkmaatschappijen nu er meer bij betrekken.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook