AkzoNobel-bestuurder Tex Gunning gaat met pensioen

19-02-2013

AkzoNobel-bestuurder Tex Gunning gaat met pensioen

AkzoNobel-bestuurslid Tex Gunning gaat op 26 april met pensioen. Ruud Joosten volgt hem op en wordt benoemd als lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor Decorative Paints.

Tex Gunning, bekend om zijn aandacht voor leiderschap en sustainability, bracht ruim 25 jaar van zijn carrière door bij Unilever, met als laatste functie Business Group President. In september 2007, werd Tex Gunning benoemd tot CEO van Vedior, een wereldwijd opererend uitzendbureau. Na een fusie met Randstad, trad hij in 2009 toe tot de raad van bestuur van AkzoNobel

Ruud Joosten
Gunning wordt na de AVA op 26 april opgevolgd door Ruud Joosten. Joosten is nu Managing Director van bedrijfsonderdeel Pulp and Performance Chemicals binnen AkzoNobel Specialty Chemicals.

Synergievoordelen
Gunning was verantwoordelijk voor de Decorative Paints in Noord-Amerika, de herstructurering van de activiteiten in Europa en de omzettoename in groeimarkten. Volgens het persbericht van AkzoNobel speelde Tex Gunning een cruciale rol in de integratie van ICI’s verfactiviteiten in de organisatie van AkzoNobel, wat resulteerde in substantiële synergievoordelen.

 

Ton Büchner
Ton Büchner, CEO van AkzoNobel bedankt Gunning: 'Ik wil Tex bedanken voor zijn uitstekende bijdrage aan de onderneming en wens ik hem een gelukkig pensioen.'

Succes
Volgens Büchner is de toekomst van Decorative Paints is in goede handen. 'Ruud is een zeer competente manager en heeft een grote staat van dienst. Namens de Executive Committee wens ik Ruud veel succes in zijn nieuwe rol.'

Lees verder

> Interview met Tex Gunning

 

 

Meer over Tex Gunning

Tex Gunning lid Raad van Toezicht dance4life

Tex Gunning lid Raad van Toezicht dance4life

Per 1 december 2013 zal Tex Gunning, ceo TNT Express, toetreden tot de Raad van Toezicht van dance4life.

Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

AkzoNobel-bestuurslid Tex Gunning gaf vorige week aan in april met pensioen te gaan. Dat blijkt toch wat anders te lopen, want per 1 juni wordt hij CEO bij TNT Express. Hij volgt Marie-Christine Lombard op, die in september vorig jaar opstapte.

Interview met Tex Gunning

Tex Gunning, lid rvb Akzo Nobel over modern leiderschap

Tex Gunning, lid rvb Akzo Nobel over modern leiderschap

Het verbinden van organisaties met de samenleving, dat is de visie van AkzoNobel-coryfee Tex Gunning op modern leiderschap. En daarbij draait het om altruïsme: responsible leadership is betekenisvol zijn voor anderen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook