Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra in RvC ABN Amro

Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra in RvC ABN Amro

13-01-2016 ABN Amro maakte op 13 januari 2016 bekend dat zij Dorland (foto) en Tiemstra wil voordragen als nieuwe commissarissen.

Voordracht
Over de voordracht van Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van ABN Amro wordt tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 18 mei 2016 beslist.

Tiemstra
Tjalling Tiemstra zal de positie van Hans de Haan overnemen, die in mei 2016 conform het rotatieschema zal aftreden. Ook de rol van voorzitter van de auditcommissie wordt door Tiemstra overgenomen van De Haan. Tiemstra vervult momenteel toezichthoudende functies bij Ballast Nedam, Batenburg en Royal HaskoningDHV.

Dorland
Arjen Dorland zal de vacature binnen de Raad van Commissarissen vervullen die door het vertrek van Marjan Oudeman in augustus 2015 is vrijgekomen. Dorland was van 1986 tot 2015 in verschillende leidinggevende functies werkzaam bij Shell en is lid van de Raad van Commissarissen bij Robeco.

Interview met Tjalling Tiemstra

Topcommissaris Tjalling Tiemstra over onboarding

Topcommissaris Tjalling Tiemstra over onboarding

21-12-2017 Ja, hij moest wennen na zijn overstap van bestuurder naar commissaris en ja, met sommige zaken worstelt hij zelfs na tien jaar soms nog, aldus een openhartige Tjalling Tiemstra. Dat hij een deel van zijn capabilities niet meer gebruikt, vindt hij lastig. ‘Mijn executive personality is en blijft zeer dominant, dat raak je niet zomaar kwijt.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook