Wout Dekker weg bij de Rabobank

Wout Dekker weg bij de Rabobank

30-05-2016 Rabobank maakte op 30 mei 2016 bekend dat Dekker zal aftreden als president-commissaris van de coöperatieve bank.

Geen derde termijn
Wout Dekker zal zijn functie als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank op de Algemene Leden Raad van 14 september 2016 neerleggen. Dekker is sinds 2010 lid en vanaf 2013 voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Rabobank en stelt zich niet beschikbaar voor een derde termijn van vier jaar.

Opvolger
Ron Teerlink, sinds 2013 lid van de Raad van Commissarissen en huidig vice-voorzitter, is voorgedragen om Dekker op te volgen als president-commissaris. De vertrouwenscommissie van de Algemene Ledenraad heeft positief geadviseerd over de opvolging door Ron Teerlink. Teerlink zegt er naar uit te zien om het voorzitterschap over te nemen van Wout Dekker: 'De bank doorgaat de komende jaren een ingrijpende transitie en ik lever zeer graag een bijdrage aan het succes daarvan.'

Raad van Bestuur
Wout Dekker zegt met veel voldoening terug te kijken op een periode waarin de Rabobank grote veranderingen kende en waarin belangrijke beslissingen zijn genomen voor een gezonde toekomst van de bank. 'Mijn termijn loopt medio september af en dat zie ik als een natuurlijk moment om afscheid te nemen. Ik heb in de afgelopen jaren zeer nauw met Ron Teerlink samengewerkt en ben ervan overtuigd dat hij een zeer geschikte voorzitter van onze Raad van Commissarissen is', aldus Dekker.

Raad van Commissarissen
Volgens bestuursvoorzitter Wiebe Draijer is de Rabobank Wout Dekker zeer veel dank verschuldigd. 'Onder zijn voorzitterschap vonden grote hervormingen plaats. Ik zal onze open en collegiale samenwerking zeer missen. Tegelijkertijd verheug ik mij op de samenwerking met Ron Teerlink, die ik heb leren kennen als een zeer deskundige en ervaren commissaris', aldus Draijer.

Lees ook
> Henk van Dalen weg uit RvC Rabobank
> Gerlinde Silvis weg als directeur HR Rabobank
> Petra van Hoeken wordt CRO Rabobank
> Carin Gorter wordt toch geen CRO Rabobank
> Carin Gorter en Bas Brouwer in RvB Rabobank

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook