Petra van Hoeken wordt CRO bij Rabobank

Petra van Hoeken wordt CRO bij Rabobank

10-02-2016 Van Hoeken is voorgedragen om de positie van CRO bij Rabobank te gaan vervullen. Carin Gorter trok zich op het laatste moment als kandidaat voor de functie terug.

Aftreden Bruggink
De gecombineerde functie van Chief Financial Officer en Chief Risk Officer bij Rabobank werd tot eind 2015 ingevuld door Bert Bruggink. Toen Rabobank besloot de functies te splitsen, besloot Bruggink terug te treden. In september 2015 droeg Rabobank Carin Gorter en Bas Brouwers voor als opvolgers van Bruggink in de Raad van Bestuur.

Carin Gorter
In december 2015 werd bekend gemaakt dat Carin Gorter zich terugtrok als kandidaat Chief Risk Officer bij Rabobank. Gorter gaf destijds als reden aan dat zij gaandeweg de procedure vaststelde dat het profiel van de functie van CRO van de Rabobank in onvoldoende mate aansloot bij haar specifieke deskundigheid.

Voordracht
Op 10 februari 2016 werd bekend gemaakt dat Petra van Hoeken wordt voorgedragen om de functie van Chief Risk Officer te vervullen. De benoeming van Petra van Hoeken wordt ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders en ter advisering aan de Ondernemingsraad. Van Hoeken is werkzaam geweest in diverse functies bij ABN Amro en RBS Holdings. Sinds 2012 vervult zij de positie van Chief Risk Officer bij NIBC Holding.

Geschiktheid
President-commissaris Wout Dekker laat weten zeer verheugd te zijn over de voordracht van Van Hoeken. 'Zij beschikt over de geschikte kennis en ervaring om de Raad van Bestuur als CRO te versterken', aldus Dekker. Ook volgens bestuursvoorzitter Wiebe Draijer heeft Petra van Hoeken een voor de Rabobank zeer geschikte achtergrond en is zij een grote aanwinst voor het team.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het aftreden van Bert Bruggink
> Nieuwsbericht over de voordracht van Bas Brouwers en Carin Gorter
> Nieuwsbericht over de terugtrekking van Carin Gorter

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook