Vebego International B.V.

Hier vindt u informatie over Vebego International B.V. en zijn functionarissen.

  • Adres hoofdkantoor Vebego: Cortenbach 1, 6367 ZH Voerendaal
  • Vebego is in 1943 opgericht door Tonny Goedmakers en is nog altijd een familiebedrijf
  • Vebego is met verschillende bedrijven en joint ventures actief in 4 landen
  • Er zijn 36.405 mensen werkzaam bij Vebego

Over Vebego

Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening, groenvoorziening en de gezondheidszorg. Het familiebedrijf is actief in vier landen met verschillende bedrijven en joint ventures. Vebego heeft zo'n 36.000 medewerkers en is een grote werkgever van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 
Familiebedrijf Vebego startte in 1943 met de oprichting van schoonmaakbedrijf Hago door Tonny Goedmakers. De naam 'Vebego' stond oorspronkelijk voor 'Verenigde Bedrijven Goedmakers'. 

Van 1977 tot 2006 werd Vebego geleid door Ton Goedmakers sr. Hij heeft de leiding overgedragen aan zijn broer Ronald en heeft nog tot 2011 deel uitgemaakt van het bestuur van het familiebedrijf. Ronald Goedmakers had van 2006 tot 2020 de leiding over het bedrijf, maar werd in 2021 opgevolgd door de derde generatie Goedmakers. Sinds 1 januari 2021 is Ton Goedmakers jr. CEO van het familiebedrijf. Ronald Goedmakers blijft deel uitmaken van het bestuur. 


Organisatiestructuur Vebego


Vebego wordt geleid door de raad van bestuur, die bij Vebego de board of directors heet, bestaande uit Ton Goedmakers (CEO) en Ronald Goedmakers. De dagelijkse leiding van Vebego ligt bij de executive board, die wordt gevormd door de board of directors en vijf overige leden. Dit zijn Ferry Muller (CFO), Giuseppe Santagada (COO voor Duitsland en Zwitserland), Mark van Haasteren (COO België en Nederland), Niel Cortenraad (CSO) en Peter van Montfort (CHRO). De raad van commissarissen houdt toezicht op het bestuur.

Interviews Vebego

Familiewaarden vormen het fundament

Familiewaarden vormen het fundament

Familiebedrijven spreken tot de verbeelding vanwege de diepgewortelde verantwoordelijkheid om de nalatenschap van de familie voort te zetten. Ondanks dat vleugje romantiek krijgen familiebedrijven ook te maken met strubbelingen. Wat zien ingewijden als voor- en nadelen van deze bedrijfsvorm en wat ervaren zij als belangrijkste verschillen met niet-familiebedrijven? Een bestuurder en twee commissarissen vertellen. ‘Er is vaak een generatiekloof die overbrugd moet worden.’

Meer Interviews Vebego

Bestuurders in het nieuws

facebook