Annet Aris voorgedragen als commissaris bij ASML

Annet Aris voorgedragen als commissaris bij ASML

21-01-2015 De raad van commissarissen van ASML draagt bij de aandeelhoudersvergadering op 22 april 2015 Annet Aris, Gerard Kleisterlee en Rolf-Dieter Schwalb voor als commissaris.

Annet Aris wordt voorgedragen voor de RvC van ASML als opvolger van Ieke van den Burg, die op 28 september 2014 overleed. Aris is ondermeer adjunct professor Strategie op INSEAD, commissaris bij Kabel Deutschland,   Jungheinrich AG, ASR Nederland en Sanoma en non-executive director bij MBC Group Dubai. De nominatie van Aris is voorgesteld door de werknemersvertegenwoordiging van ASML Nederland op basis van hun recht van aanbeveling.

Gerard Kleisterlee
Verder is Gerard Kleisterlee voorgesteld voor de RvC. Hij was ceo van Philips van 2001 tot 2011. Kleisterlee begon in 1974 bij Philips en vervulde diverse management posities. Hij is nu onder meer chairman of the Board bij Vodafone Group en non-executive director bij Shell en commissaris bij Daimler AG en
non-executive director Dell.

Rolf-Dieter Schwalb
Als derde is Rolf-Dieter Schwalb voorgesteld aan de aandeelhouders als nieuwe commissaris van ASML. Schwalb was Chief Financial Officer bij DSM van 2006 tot 2014. Daarvoor was hij CFO bij Beiersdorf AG. Schwalb zal Fritz Fröhlich opvolgen als commissaris, die na elf jaar in april 2015 zal aftreden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook