CEO Ben Verwaayen vertrekt bij Alcatel-Lucent

CEO Ben Verwaayen vertrekt bij Alcatel-Lucent

07-02-2013 Ben Verwaayen stapt later dit jaar op als topman van Alcatel-Lucent. Verwaayen maakte het nieuws van zijn vertrek bekend in een e-mail aan relaties.

Ben Verwaayen schrijft in de e-mail dat het na bijna vijf jaar in Parijs als CEO van het Frans-Amerikaanse Alcatel-Lucent tijd is om op te stappen. Alcatel-Lucent maakte het nieuws tevens bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers: Verwaayen stelt zich in mei niet opnieuw benoembaar op de aandeelhoudersvergadering.

Voorzitter RvC prijst Verwaayen
De voorzitter van de raad van commissarissen Philippe Camus prijst Verwaayen dat hij de twee bedrijven Alcatel en Lucent, die in 2006 fuseerden, tot één bedrijf heeft weten te smeden. Verwaayen heeft volgens Camus het bedrijf daarnaast in rustiger vaarwater gebracht. Onder het bewind van Verwaayen daalde het aandeel Alcatel-Lucent echter met meer dan twee derde en verloor het een deel van het marktaandeel aan Chinese concurrenten.

Opvolging
Wie Verwaayen gaat opvolgen is nog niet bekend. Het bedrijf kijkt voor mogelijke opvolgers zowel binnen de eigen organisatie, als daarbuiten.

 

Loopbaan Ben Verwaayen
In 2008 werd Verwaayen topman van het in Parijs gevestigde bedrijf. Daarvoor was hij onder meer de eerste buitenlandse topman van BT (voorheen British Telecom) en werkzaam bij KPN. De VVD’er schreef in 2006 mee aan het verkiezingsprogramma van die partij.

Lees verder
> Interview met Ben Verwaayen

 

Meer over Ben Verwaayen

Ben Verwaayen nieuwe chairman Renewi

Ben Verwaayen nieuwe chairman Renewi

09-03-2020 Afvalverwerker Renewi maakt op 9 maart bekend dat Ben Verwaayen is benoemd tot nieuwe chairman van het bedrijf. De Nederlandse Verwaayen neemt hierbij een positie in die vergelijkbaar is met president-commissaris.

Interview met Ben Verwaayen

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

14-09-2017 Waarom lukt het Europese jonge bedrijven niet of nauwelijks om uit te groeien tot wereldspelers? Twee experts over wat er nodig is om tot volle bloei te komen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook