Fusie Ahold en Delhaize is rond

Fusie Ahold en Delhaize is rond

24-06-2015 Op 24 juni 2015 werd bekend gemaakt dat de fusie tussen Ahold en Delhaize definitief is. Dick Boer, de huidige CEO van Ahold, zal bestuursvoorzitter worden van het fusiebedrijf Ahold-Delhaize.

Raad van Bestuur
Eerder werd gespeculeerd dat de huidige CEO van Delhaize Frans Muller het fusiebedrijf zou gaan leiden. De bedrijven hebben er uiteindelijk voor gekozen om de CEO en CFO van Ahold, Dick Boer en Jeff Carr, in het fusiebedrijf hun huidige functies te laten behouden. Frans Muller zal desondanks ook een belangrijke rol gaan spelen in de Raad van Bestuur van Ahold-Delhaize. Muller zal namelijk verantwoordelijk worden voor de integratie van beide bedrijven.

Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen zal in beginsel waarschijnlijk worden gevormd door de samengevoegde commissarissen van beide bedrijven. President-commissaris van Delhaize Mats Jansson zal ook voorzitter worden van de Raad van Commissarissen van Ahold-Delhaize. Huidig president-commissaris van Ahold Jan Hommen zal vice-president van deze raad worden.

Gelijkheid
Ahold en Delhaize benadrukken in persberichten dat het een 'fusie van gelijken' betreft. Naar alle waarschijnlijkheid komt daarom het regionale hoofdkantoor in het zuiden van Nederland en het internationale hoofdkantoor in Brussel.

Lees ook
> Fusie Ahold en Delhaize: Wie zijn de spelers?
> Mats Jansson ook adviseur bij JP Morgan

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook