Oud-Akzo-CEO Hans Wijers beoogd voorzitter RvC Ajax

Oud-Akzo-CEO Hans Wijers beoogd voorzitter RvC Ajax

07-05-2012 Hans Wijers is de beoogd voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Ook oud-KLM-topman Leo van Wijk en oud-voetballer Theo van Duivenbode zijn voorgedragen als commissaris van de Amsterdamse voetbalclub.  

Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (bava) op 14 juni zal over de voordrachten gestemd worden. Alle drie de aspirant-commissarissen zijn bij Johan Cruijff op bezoek geweest om over hun visie op Ajax te praten. Cruijff, tot voor kort zelf lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, is nu als adviseur verbonden aan de club.

Hans Wijers
Vorige maand is Hans Wijers afgetreden als CEO van AkzoNobel. Tussen 1994 en 1998 was Wijers minister van Economische Zaken. Op dit moment is hij commissaris bij Shell, Heineken en het Concertgebouw. Wijers is tevens als toezichthouder of bestuurslid verbonden aan diverse culturele en charitatieve instellingen.

Leo van Wijk
Voormalig president-directeur van KLM Leo van Wijk heeft zelf bij Ajax gevoetbald en kent Johan Cruijff nog uit de betonbuurt in Amsterdam, waar zij allebei als kind hebben gewoond. Van Wijk maakte echter vooral carrière bij de nationale luchtvaartmaatschappij, waar hij nu als deputy chairman en adjunct CEO werkzaam is bij Air France-KLM.

Leo van Wijk is tevens commissaris bij Randstad (vice-voorzitter) en Aegon, de hoofdsponsor van Ajax.

Theo van Duivenvoorde
Theo van Duivenvoorde was in de jaren '60 en '70 voetballer bij Ajax en Feyenoord. Hij maakte onderdeel uit van het team van Feyenoord dat in 1970 voor het eerst de Europa Cup I naar Nederland haalde.

Van Duivenbode is door Johan Cruijff voorgesteld als interim-directeur van Ajax. In die functie kan hij de huidige directie, bestaande uit Henri van der Aat en Jeroen Slob, ondersteunen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook