Oud-Akzo-CEO Hans Wijers beoogd voorzitter RvC Ajax

Oud-Akzo-CEO Hans Wijers beoogd voorzitter RvC Ajax

07-05-2012 Hans Wijers is de beoogd voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. Ook oud-KLM-topman Leo van Wijk en oud-voetballer Theo van Duivenbode zijn voorgedragen als commissaris van de Amsterdamse voetbalclub.  

Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (bava) op 14 juni zal over de voordrachten gestemd worden. Alle drie de aspirant-commissarissen zijn bij Johan Cruijff op bezoek geweest om over hun visie op Ajax te praten. Cruijff, tot voor kort zelf lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, is nu als adviseur verbonden aan de club.

Hans Wijers
Vorige maand is Hans Wijers afgetreden als CEO van AkzoNobel. Tussen 1994 en 1998 was Wijers minister van Economische Zaken. Op dit moment is hij commissaris bij Shell, Heineken en het Concertgebouw. Wijers is tevens als toezichthouder of bestuurslid verbonden aan diverse culturele en charitatieve instellingen.

Leo van Wijk
Voormalig president-directeur van KLM Leo van Wijk heeft zelf bij Ajax gevoetbald en kent Johan Cruijff nog uit de betonbuurt in Amsterdam, waar zij allebei als kind hebben gewoond. Van Wijk maakte echter vooral carrière bij de nationale luchtvaartmaatschappij, waar hij nu als deputy chairman en adjunct CEO werkzaam is bij Air France-KLM.

Leo van Wijk is tevens commissaris bij Randstad (vice-voorzitter) en Aegon, de hoofdsponsor van Ajax.

Theo van Duivenvoorde
Theo van Duivenvoorde was in de jaren '60 en '70 voetballer bij Ajax en Feyenoord. Hij maakte onderdeel uit van het team van Feyenoord dat in 1970 voor het eerst de Europa Cup I naar Nederland haalde.

Van Duivenbode is door Johan Cruijff voorgesteld als interim-directeur van Ajax. In die functie kan hij de huidige directie, bestaande uit Henri van der Aat en Jeroen Slob, ondersteunen.

Meer over Hans Wijers

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

20-12-2018 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

18-12-2018 Hans Wijers treedt terug bij Heineken. Hij legt zijn functie tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 april neer. Jean-Marc Huët zal hem opvolgen.

Interview met Hans Wijers

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

03-02-2016 Corporates proberen uit alle macht op governancegebied uit de gevarenzone te blijven. Hans Wijers ziet dat met lede ogen aan, want: ‘De tijd en energie die dat kost, gaat die niet ten koste van het inspelen op veranderingen?’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook