Jan Hommen president-commissaris Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Datum: 02-07-2013

Jan Hommen president-commissaris Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Jan Hommen is per 1 oktober 2013 president-commissaris bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Holding).

Hommen zal in dienst treden als president-commissaris bij BOM Holding nadat hij zijn functie als CEO van ING heeft neergelegd.


De nieuwe Raad van Commissariseen van BOM Holding zal per 1 oktober 2013 naast Hommen bestaan uit René Penning de Vries, Henk van Dalen, Guus Hoefsloot en Hans Dröge.


BOM Holding wil op een ondernemende wijze bijdragen aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken, werkgelegenheid creëren en Brabant als topregio van kennis en innovatie positioneren.


Als geboren en getogen Brabander zegt Hommen hierover: 'Het potentieel in deze regio is enorm, met de aanwezigheid van hoogwaardige kennis- en maakindustrie en een sterk agro-complex. Aan ons allen de taak om dit potentieel optimaal te benutten, door gericht nieuwe en het liefst sectoroverschrijdende allianties te bevorderen. Juist dergelijke kruisbestuivingen dragen vaak de vrucht van waardevolle innovaties in zich.'

Ahold
Hommen zal na zijn vertrek bij ING op 1 oktober 2013 tevens beginnen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold.


Lees ook:
- Jan Hommen voorzitter RvC Ahold
- Jan Hommen vertrekt als CEO ING

Top 100 Commissarissen

Jan Hommen

  • Commissaris (voorzitter) VolkerWessels
  • Commissaris (vice-voorzitter) Ahold Delhaize
  • Commissaris (voorzitter) Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
  • Voorzitter Stichtingsbestuur Universiteit van Tilburg
  • Voorzitter Raad van Toezicht UWC Nederland