Jolande Sap nieuwe commissaris KPMG

Jolande Sap nieuwe commissaris KPMG

20-08-2015 KPMG maakte op 20 augustus 2015 de benoeming van Sap als nieuw lid van de Raad van Commissarissen bekend.

Achtergrond Sap
Jolande Sap was van 2008 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. Van 2010 tot 2012 was zij fractieleider van deze partij. Sinds haar politieke carrière is Sap onder meer actief als voorzitter van de Fairfood Internationaal en NPHF Federatie voor Gezondheid. Sinds april 2015 is Jolande Sap tevens commissaris bij KPN.

Hervormingen
In maart 2013 maakte KPMG bekend een nieuwe Raad van Commissarissen aan te willen stellen die zou moeten bestaan uit externe leden. De nieuwe Raad van Commissarissen maakte deel uit van de hervormingen die zijn doorgevoerd door CEO Jan Hommen. Hommen is in 2014 aangetreden nadat KPMG was geteisterd door een reeks affaires, die bestuursvoorzitter Jurgen van Breukelen tot aftreden hadden gedwongen.

De Raad
Oud-werkgeversvoorman Bernard Wientjes werd aangesteld als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Voormalig VVD-kamerlid Laetita Griffith werd benoemd als vice-voorzitter. Ook Jan Maarten Slagter en Steven van Schilfgaarde werden benoemd als commissaris. Destijds liet KPMG weten een kandidaat te zoeken met een sterk sociaal-maatschappelijk profiel. Met de benoeming van Sap heeft KPMG haar nieuwe Raad van Commissarissen dus compleet.

Lees verder
> KPMG benoemt nieuwe raad van commissarissen
> CEO Jurgen van Breukelen treedt af
> Jolande Sap Commissaris bij KPN
> Jan Hommen wordt CEO KPMG

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook