Marco Keim is benoemd tot commissaris bij Eneco

31-03-2014

Marco Keim is benoemd tot commissaris bij Eneco

Marco Keim is op 31 maart 2014 door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot commissaris bij Eneco Holding. Commissarissen John Lintjer, Kees van Dongen en Joop Drechsel nemen afscheid.

CEO van Aegon Nederland, Marco Keim, is naast commissaris bij Eneco ook voorzitter van het Verbond van Verzekeraars en lid van de raad van commissarissen van de Unirobe Meeús Groep.

Loopbaan Keim
Voor Aegon Nederland was Keim in verschillende functies werkzaam voor Zwitserleven, NS Reizigers, Fokker, Coopers & Lybrand en voor Van Dien Accountants. Keim studeerde Accountancy aan de VU in Amsterdam, Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, Rechten aan de Universiteit Utrecht en Business Administration aan Nyenrode Business University.

 

Edo van den Assem
President-commissaris Edo van den Assem geeft aan blij te zijn met de komst van Keim. 'Keim heeft een brede achtergrond in zowel algemeen management als in financiën. Zijn expertise in combinatie met zijn maatschappelijke betrokkenheid sluiten goed aan bij Eneco en bij de overige leden van de raad van commissarissen.'

Afscheid
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is afscheid genomen van commissarissen John Lintjer, Kees van Dongen en Joop Drechsel. Door deze veranderingen bestaat de RvC van Eneco uit zes leden. Voorzitter is Edo van den Assem. De andere leden zijn: Mirjam Sijmons, Marike van Lier Lels, Henk Dijkgraaf, Klaas de Vries en Marco Keim.

Lees verder
> Interview met Marco Keim

Meer over Marco Keim

Aegon CEO Marco Keim: gedwongen ontslagen onontkoombaar

Aegon CEO Marco Keim: gedwongen ontslagen onontkoombaar

Aegon gaat de Nederlandse tak van de verzekeraar reorganiseren en schrapt daarbij 300 banen. Dat meldt Aegon donderdag 29 september 2011.

Interview met Marco Keim

Rondetafeldiscussie met game changers Aegon en Shell

Rondetafeldiscussie met game changers Aegon en Shell

De regels naar je hand zetten is de enige manier om te overleven in een wereld waar een businessmodel in een oogwenk verouderd is. Twee game changers in gesprek over het turbulente speelveld.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook