Peter Wakkie voorzitter RvC Wolters Kluwer

Peter Wakkie voorzitter RvC Wolters Kluwer

08-05-2013 Peter Wakkie is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wolters Kluwer. Zijn benoeming zal direct van kracht zijn.

Peter Wakkie was eerder vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Wolters Kluwer. Hij volgt de in april overleden Adri Baan op als voorzitter.

Eind 2009 ging Wakkie formeel met pensioen, maar stil zit hij bepaald niet. Hij combineert diverse commissariaten (bij TomTom, ABN AMRO en BCD Holdings) met zijn advocatenkantoor Spinath&Wakkie B.V., en geeft geregeld voordrachten over corporate governance, compliance, risk management en het belang van een chief governance officer.

AHOLD
Hij is advocaat in hart en nieren, maar dat weerhield Wakkie er in 2003 niet van een uitstap te maken naar de raad van bestuur van Ahold, waar hij de eerste chief governance officer van een Nederlandse beursgenoteerde onderneming werd.

De oud-Ahold-topman regelde in de nasleep van het boekhoudschandaal een gunstige schikking met de aandeelhouders, voorkwam een boete van de toezichthouder en bracht bij Ahold het interne controlesysteem strak op orde.

Lees verder:
Interview Peter Wakkie over toezicht en integriteit

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook