Ron van Oijen benoemd tot nieuwe CEO van VIVAT

Ron van Oijen benoemd tot nieuwe CEO van VIVAT

17-03-2016 VIVAT heeft bekend gemaakt dat Van Oijen is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter.

Vertrek Van Olphen
Ron van Oijen is met ingang van 14 maart 2016 aangetreden als nieuwe CEO van VIVAT. De functie van bestuursvoorzitter kwam vrij na het vertrek van Gerald van Olphen in september 2015 en werd ad interim vervuld door COO Albert Bakker. Van Olphen was in juli 2015 na de afronding van de verkoop van VIVAT aan Anbang benoemd tot CEO van VIVAT, maar vertrok al na twee maanden 'in het belang van het bedrijf'.

Loopbaan Van Oijen
Ron van Oijen startte zijn loopbaan bij Aegon en was vervolgens onder meer werkzaam als bestuursvoorzitter van ING Leven en ING Bank Tsjechië. Van 2008 tot 2010 was Van Oijen Regional CEO bij ING Hong Kong en van 2010 tot 2013 vervulde Van Oijen de positie van CEO bij AIA Thailand.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Jan Nooitgedagt laat weten verheugd te zijn met de benoeming van Ron van Oijen. 'Ron van Oijen kent de verzekeringswereld en weet hoe hij relaties moet opbouwen met klanten, distributiepartners en betrokken partijen. Zijn internationale ervaring en staat van dienst in het herstructureren van bedrijven, maken hem tot de juiste persoon voor deze functie', aldus Nooitgedagt.

Lees meer
> Nieuwsbericht over de benoeming van Van Olphen als topman APG
> Nieuwsbericht over het vertrek van Van Olphen bij VIVAT 
> Nieuwsbericht over de verkoop van VIVAT aan Anbang

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook