Gerard van Olphen wordt nieuwe topman APG

Gerard van Olphen wordt nieuwe topman APG

29-01-2016 Van Olphen, de voormalige CEO van SNS Reaal, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van APG. Hij volgt hiermee Dick Sluimers op.

Aantreden
Op 28 januari 2016 is bekend gemaakt dat Gerard van Olphen zal worden aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van APG Groep. Van Olphen zal zijn nieuwe functie bij de pensioenbeheerder per medio maart 2016 gaan vervullen.

Loopbaan
Gerard van Olphen is werkzaam geweest in verschillende functies bij ABN Amro, Achmea en NIBC en was vanaf 2013 CEO van SNS Reaal. Vivat, het verzekeringsonderdeel van SNS Reaal, werd in juli 2015 verkocht aan het Chinese Anbang Insurance Group. Van Olphen werd benoemd tot CEO van Vivat N.V., maar trad in september 2015 onverwacht per direct af.

Sluimers
Van Olphen vervult de positie bij APG die door het vertrek van Dick Sluimers eind 2015 is vrijgekomen. Sluimers stapte op omdat het naar eigen zeggen een natuurlijk moment was om af te treden. Het reorganisatieprogramma van APG Groep, dat in 2012 van start was gegaan, naderde destijds namelijk de eindfase.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Bart le Blanc zegt met Van Olphen een uiterst deskundige en ervaren bestuurder binnen te halen. 'Met zijn uitgebreide ervaring in de financiële wereld zal Gerard van grote waarde zijn voor APG, onze klanten en hun deelnemers', aldus Le Blanc.

Beloning
Ondanks dat het salaris van Van Olphen ongeveer 10 procent lager ligt dan dat van zijn voorganger, wordt op de hoogte ervan kritiek geuit. De nieuwe bestuursvoorzitter zal bruto 500.000 euro per jaar verdienen en daarnaast een pensioenbijdrage van 66.000 euro ontvangen.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het aftreden van Sluimers bij APG
> Nieuwsbericht over het aftreden van Van Olphen bij Vivat
> Nieuwsbericht over de verkoop van Vivat
> Interview met Van Olphen over SNS Reaal in Management Scope

Meer over Gerard van Olphen

Gerard van Olphen treedt af als bestuursvoorzitter APG

Gerard van Olphen treedt af als bestuursvoorzitter APG

07-09-2020 Op 7 september maakt de raad van commissarissen van APG Groep bekend dat Gerard van Olphen in het voorjaar 2021 terugtreedt als bestuursvoorzitter van APG.

Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

Twee nieuwe commissarissen ASR Nederland

23-08-2019 ASR Nederland is voornemens twee nieuwe commissarissen te benoemen. Gerard van Olphen (foto) en Gisella van Vollenhoven zijn voorgedragen.

Interview met Gerard van Olphen

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

Gerard van Olphen en Bart Le Blanc (APG) over het belang van aligned zijn

17-05-2018 De herziene corporate governance code verandert het samenspel tussen bestuur en commissarissen. Hoe ervaren ceo Gerard van Olphen en voorzitter van de raad van commissarissen Bart Le Blanc dat vanuit pensioenuitvoerder APG? ‘Het is volstrekt logisch om nauw contact te hebben met de rvc.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook