Gerard van Olphen wordt nieuwe topman APG

Gerard van Olphen wordt nieuwe topman APG

29-01-2016 Van Olphen, de voormalige CEO van SNS Reaal, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van APG. Hij volgt hiermee Dick Sluimers op.

Aantreden
Op 28 januari 2016 is bekend gemaakt dat Gerard van Olphen zal worden aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van APG Groep. Van Olphen zal zijn nieuwe functie bij de pensioenbeheerder per medio maart 2016 gaan vervullen.

Loopbaan
Gerard van Olphen is werkzaam geweest in verschillende functies bij ABN Amro, Achmea en NIBC en was vanaf 2013 CEO van SNS Reaal. Vivat, het verzekeringsonderdeel van SNS Reaal, werd in juli 2015 verkocht aan het Chinese Anbang Insurance Group. Van Olphen werd benoemd tot CEO van Vivat N.V., maar trad in september 2015 onverwacht per direct af.

Sluimers
Van Olphen vervult de positie bij APG die door het vertrek van Dick Sluimers eind 2015 is vrijgekomen. Sluimers stapte op omdat het naar eigen zeggen een natuurlijk moment was om af te treden. Het reorganisatieprogramma van APG Groep, dat in 2012 van start was gegaan, naderde destijds namelijk de eindfase.

Raad van Commissarissen
President-commissaris Bart le Blanc zegt met Van Olphen een uiterst deskundige en ervaren bestuurder binnen te halen. 'Met zijn uitgebreide ervaring in de financiële wereld zal Gerard van grote waarde zijn voor APG, onze klanten en hun deelnemers', aldus Le Blanc.

Beloning
Ondanks dat het salaris van Van Olphen ongeveer 10 procent lager ligt dan dat van zijn voorganger, wordt op de hoogte ervan kritiek geuit. De nieuwe bestuursvoorzitter zal bruto 500.000 euro per jaar verdienen en daarnaast een pensioenbijdrage van 66.000 euro ontvangen.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het aftreden van Sluimers bij APG
> Nieuwsbericht over het aftreden van Van Olphen bij Vivat
> Nieuwsbericht over de verkoop van Vivat
> Interview met Van Olphen over SNS Reaal in Management Scope

Interview met Gerard van Olphen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

28-09-2022 Drie commissarissen van staatsdeelnemingen vertellen over hun rol bij bedrijven die gedreven worden door een brede maatschappelijke ambitie. Hoe nauw zijn de contacten met de aandeelhouder en is de commissarisrol significant anders dan bij private bedrijven? ‘De publieke aandeelhouder ventileert op veel vlakken zijn mening: van financiële en strategische vraagstukken tot benoemingen en salarissen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook