Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

25-02-2013 AkzoNobel-bestuurslid Tex Gunning gaf vorige week aan in april met pensioen te gaan. Dat blijkt toch wat anders te lopen, want per 1 juni wordt hij CEO bij TNT Express. Hij volgt Marie-Christine Lombard op, die in september vorig jaar opstapte.

Bernard Bot, die tijdelijk bestuursvoorzitter was sinds het vertrek van Marie-Christine Lombard, wordt met de komst van Tex Gunning weer CFO van TNT Express. De benoeming van Tex Gunning wordt op 10 april in de AVA ter stemming gebracht.

RvC TNT Express
Tex Gunning is momenteel ook lid van de raad van commissarissen van TNT Express. Deze functie geeft hij per direct op. Post NL mag gezien haar belang van dertig procent van de aandelen, een onafhankelijke commissaris voordragen. Post NL meldt dat het bedrijf Sjoerd Vollebregt voordraagt als nieuwe commissaris bij TNT Express. Volgens Post NL staat de raad van commissarissen achter de benoeming van Vollebregt.

 

 

 

Loopbaan Gunning
Tex Gunning bracht ruim 25 jaar van zijn carrière door bij Unilever, met als laatste functie Business Group President. In september 2007 werd Gunning benoemd tot CEO van Vedior, een wereldwijd opererend uitzendbureau. Na een fusie met Randstad, trad hij in 2009 toe tot de raad van bestuur van AkzoNobel.

Lees verder
>Interview met Tex Gunning

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook