Tom de Swaan vertrekt bij Van Lanschot

Tom de Swaan vertrekt bij Van Lanschot

26-02-2016 Van Lanschot heeft bekend gemaakt dat De Swaan per direct zal aftreden als commissaris.

Aftreden
Op 25 februari 2016 maakte Van Lanschot bekend dat Tom de Swaan terugtreedt als lid van de Raad van Commissarissen. De zittingstermijn van De Swaan, die sinds 2007 lid is van de Raad van Commissarissen, zou eigenlijk pas in 2019 aflopen. President-commissaris Willy Duron laat weten De Swaan te bedankten voor zijn grote inzet en betrokkenheid. 'Tom heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Van Lanschot, dat er nu goed voor staat', aldus Duron.

Delta Lloyd
Aandeelhouder Delta Lloyd maakte recent bekend zijn belang in Van Lanschot te willen verkopen, om de eigen solvabiliteit omhoog te brengen. Het vertrek van De Swaan hangt volgens de bank echter op geen enkele manier samen met de voorgenomen verkoop.

Meer over Tom de Swaan

Tom de Swaan nieuwe president-commissaris ABN Amro

Tom de Swaan nieuwe president-commissaris ABN Amro

25-05-2018 ABN Amro heeft het voornemen bekend gemaakt Tom de Swaan voor te dragen als commissaris voor een periode van vier jaar. Zodra hij benoemd is, zal hij worden aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen.

Tom de Swaan nieuwe commissaris DNB

Tom de Swaan nieuwe commissaris DNB

17-11-2017 Tom de Swaan is benoemd tot commissaris bij de Nederlandsche Bank. 

Interview met Tom de Swaan

Dilemma: doorgaan versus stoppen

Dilemma: doorgaan versus stoppen

16-12-2016 Hoe kunnen jong en oud goed samenwerken? En hoe voer je een slechtnieuwsgesprek? Daarover praat oud-bankier en topcommissaris Tom de Swaan met Meike en Liselotte, beiden 11 jaar. Hun advies: blijf je in de ander verdiepen. En ken jezelf. ‘Niet denken: ik ben helemaal top en het ligt altijd aan de ander.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook