Wiebe Draijer wordt de nieuwe CEO van Rabobank

Datum: 24-03-2014

Wiebe Draijer wordt de nieuwe CEO van Rabobank

SER-voorzitter Wiebe Draijer is voorgedragen als CEO van Rabobank. Als De Nederlandsche Bank toestemming geeft, wordt hij de opvolger van Piet Moerland, die vorig jaar vanwege de Libor-affaire opgestapte.

Eind oktober 2013 legde Piet Moerland per direct zijn functie als CEO van Rabobank neer als gevolg van de uitkomsten van de Libor- en Euribor-onderzoeken.


Marinus Minderhoud
De taken van Moerland worden sindsdien ad interim vervuld door Marinus Minderhoud. Minderhoud is sinds 2002 commissaris bij de Rabobank.


Toestemming DNB
Als De Nederlandsche Bank haar toestemming verleent zal SER-voorzitter Wiebe Draijer over enkele weken de taken van Minderhoud overnemen en CEO worden van Rabobank.


 


 

Wout Dekker
President-commissaris van de Rabobank Wout Dekker laat weten met Draijer een all-round voorzitter voor de raad van bestuur binnen te halen. 'Gezien zijn achtergrond en persoonlijkheid hebben we de perfecte match gevonden. Rabobank wil profiteren van zijn strategische en industriële expertise en zijn maatschappelijke leiderschap. Draijer staat bekend om zijn vermogen verschillende partijen met uiteenlopende belangen samen te brengen.'


Loopbaan Draijer
Sinds 1 september 2012 was Draijer voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. In deze rol heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het Energie Akkoord. Van 1990 tot 2003 was Draijer werkzaam als consultant bij McKinsey. In 2004 werd hij daar benoemd tot managing partner van Nederland en in 2006 van de Benelux.


Lees verder
> Interview met Wout Dekker over good governance

Wiebe Draijer

  • Lid Raad van Toezicht Kröller Müller Otterlo
  • Lid Raad van Advies World Press Photo
  • Lid Raad van Toezicht Staatsbosbeheer
  • CEO (Chief Executive Officer) Rabobank Groep
  • Lid Taskforce Talent naar de Top
  • Lid Ambassadeursnetwerk

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.