Alexandra Reich: hoogste buitenlandse binnenkomer in de Top-100 Corporate Vrouwen 2023

Alexandra Reich: hoogste buitenlandse binnenkomer in de Top-100 Corporate Vrouwen 2023
Haar nieuwe commissariaat bij ING zorgde ervoor dat de Zwitserse Alexandra Reich op nummer 22 binnenkomt in de Top-100 Corporate Vrouwen 2023. Ze is daarmee de hoogste niet-Nederlandse binnenkomer, en de op één na hoogste buitenlandse vrouw in de lijst.

Een vrolijke groepsfoto op een familiebijeenkomst, vakantiekiekjes met het hele gezin en een filmpje waarop dochter Alessandra – show jumper op internationaal niveau – de ene na de andere hindernis springt op haar paard Anyway van het Kervijnhof Z. De instagrampagina van Alexandra Reich geeft een boeiend inkijkje in het persoonlijk leven van de vrouw die onlangs commissaris werd bij ING. Ze houdt daarnaast toezicht op de Nederlandse glasvezelexploitant en KPN-concurrent Delta Fiber, het Zwitserse Salt Mobile en het Spaanse Cellnex Telecom. 

Talent voor turnarounds
De Oostenrijkse Reich (1963) heeft een internationale carrière van ruim 20 jaar achter de rug in de telecomsector. Zo werkte ze van 2016 tot 2020 voor het Noorse Telenor, waar ze onder meer ceo was van de werkmaatschappijen in Hongarije en Thailand (DTAC). Daarvoor vervulde ze verschillende managementposities bij Swisscom, Sunrise, Hutchison 3G en Deutsche Telekom. Reich begon haar loopbaan in de financiële sector, bij de Raiffeisen Zentralbank. De traditionele bankencultuur paste echter niet bij de begintwintiger. Ze begon een bureau voor online communicatie, maar gaf het zelfstandig ondernemerschap uiteindelijk op voor een corporate carrière. Geen plain sailing: ‘Om de een of andere reden ben ik altijd in de situatie geweest dat ik een turnaround tot stand moest brengen of new business moest creëren’, zei ze voorjaar 2020 in een vraaggesprek met adviesbureau Roland Berger. ‘Ik geloof dat ik een betere turnaround-leider ben dan een bestuurder in rustige tijden.’

Unboss
Ze had toen net een glazen klip-opdracht achter de rug bij het Thaise DTAC, dat al drie jaar op rij marktaandeel verloor en massaal klanten zag weglopen. Reich praatte in haar eerste weken een-op-een met 300 tot 400 van de 7.000 medewerkers, brak de hiërarchie open door het introduceren van agile werken met squads en tribes (dat moet ING bekend voorkomen) en leerde haar Thaise medewerkers in zichzelf en het bedrijf te geloven. Ze is een zelfverklaarde unboss, die de drie kenmerken van haar dienende leiderschapsstijl omschrijft als empathisch luisteren, het nemen van moedige besluiten en lerend vermogen: fouten kunnen toegeven en de koers zo nodig bijstellen.

Te veel op haar mobiel
Reich noemt zichzelf digital transformation and social change agent. Dochter Alessandra vindt trouwens dat haar moeder te veel op haar mobieltje zit, zoals naar voren kwam in een interview met online magazine The Cloud. Maar ze omschreef haar crazy mom op insta ook liefdevol als: my favorite human, most amazing mom, business woman and best friend. In de Top-100 staat Reich op nr. 22, maar familywise staat ze duidelijk op nr. 1. 

facebook