Hr laat digitale voordelen liggen

Hr laat digitale voordelen liggen

Auteur: Quinty Danko | 14-02-2008

De elektronische variant van human resource management (e-hrm) wordt in het Nederlandse bedrijfsleven nog maar mondjesmaat gebruikt. Aan de voordelen kan het niet liggen.


E-hrm ondersteunt de personeelsafdeling met internettechnologie, en vereenvoudigt doorsneetaken tijdens de instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. Denk aan het beheren van personeelsgegevens, het melden van interne vacatures en personeelsregelingen.


Waarom weten hr-managers wel van het bestaan van e-hrm, maar maken ze er nog lang niet allemaal gebruik van?


Aan de voordelen zal het niet liggen: het overgrote deel van de hr-managers geeft aan dat dankzij e-hrm de administratieve lasten van de afdeling zijn verminderd, bijna de helft zegt dat de kosten zijn verlaagd en 44 procent denkt dat er dankzij e-hrm minder fouten worden gemaakt. Het digitaliseren van de loonstrook levert bijvoorbeeld een enorme kostenbesparing op. 


Aan het gebruik van e-hrm kleven volgens de hr-managers ook nadelen. De meeste bezwaren gaan over de afhankelijkheid van het systeem en de afname van persoonlijk contact. Van der Heiden, directeur HR Solutions bij IBS, ziet dat anders: "Door het gebruik van e-hrm gaat de kwaliteit van de gegevens die een hr-adviseur heeft met sprongen omhoog. En het kost hem minder tijd om die gegevens bij te houden. Hierdoor is er juist meer tijd voor de hr-adviseur om daadwerkelijk te informeren en vragen te stellen aan de medewerkers."


Waar ligt het dan aan dat de meeste bedrijven nog niet met een digitale hr-afdeling werken? "Bij te veel bedrijven werkt de hrm-afdeling niet actief mee aan de winstgevendheid van de onderneming, omdat zij te veel met administratieve taken bezig is", meent Van der Heiden. "Dat is zonde, want het gros van deze taken kan kostenefficiënt worden geautomatiseerd en dan heeft de hr-manager meer tijd om actief vorm te geven aan zijn strategische rol."

Misschien zijn hr-managers nog niet toe aan die strategische rol?

> Geïnteresseerd in strategische personeelsplanning? Bekijk ons volledige dossier.

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/Leiderschap01v.jpg

Verandervermogen als grootste goed

Het soms onophoudelijke transformeren van organisaties vraagt bijzonder veel van bestuurders. Jean-Paul van Londen, partner van LTP Executive Services, zoekt in assessmenttrajecten naar het verandervermogen van topmensen. Een organisatie de toekomst in loodsen, vraagt om specifieke kwaliteiten. Vooral: een succesvolle leider realiseert zich dat hij of zij anderen nodig heeft.

lees artikel
scopist_posts/originals/Groeibeleid01v.jpg

Strategisch duurzaam groeibeleid

Duurzaamheid en ESG worden steeds strategischer. Dit stelt andere eisen aan de rol van de raad van commissarissen. Commissarissen zijn zich hiervan bewust, maar handen en voeten geven aan dit urgente thema is een ander verhaal. Zes suggesties om ambitie om te zetten in actie.

lees artikel
scopist_posts/originals/Wereldeconomie01v.jpg

Marieke Blom over het economische klimaat in 2020

Hoofdeconoom Marieke Blom van ING verwacht iets minder economische groei in 2020, maar voor een recessie hoeven we niet bang te zijn. De jaren na 2020 worden uitdagender. ‘De grote vraag is of technologie en slimmer werken voldoende zijn om voor de noodzakelijke productiviteitsgroei te zorgen.’

lees artikel
facebook