Frans Cremers treedt af als commissaris Unibail-Rodamco

15-04-2016

Frans Cremers treedt af als commissaris Unibail-Rodamco

Cremers zal zijn functie als lid van de Raad van Commissarissen bij Unibail-Rodamco na 11 jaar neerleggen.

Aftreden
Uit het jaarverslag 2015 van Unibail-Rodamco blijkt dat Frans Cremers zijn functie als commissaris zal neerleggen. Cremers zal tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders van Unibail-Rodamco op 21 april 2016 aftreden wegens het verstrijken van de maximale benoemingstermijn. Ook vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen François Jaclot zal zijn functie tijdens de AvA om dezelfde reden neerleggen.

Frans Cremers
Cremers is lid van de Commissie Kapitaalmarkt bij de Autoriteit Financiële Markten en is tevens lid van de Raad van Commissarissen bij SBM Offshore en Vopak. De oud-CFO van VNU is sinds 2005 beroepscommissaris en heeft onder meer commissariaten vervuld bij Schiphol Group, Nederlandse Spoorwegen, Fugro, Imtech en Parcom.

Top 100 Commissarissen
Frans Cremers is al sinds de eerste publicatie van de Top Commissarissen van Management Scope in 2008 in de ranking opgenomen en stond vier jaar lang, van 2012 tot 2015, op nummer de eerste plaats. In 2016 stond Cremers op de tiende plaats in de Top 100 Commissarissen.

Lees ook
> Top-100 Commissarissen 2016
> Frans Cremers nummer 1 in de Top-100 Commissarissen 2015

Meer over Frans Cremers

Wolters Kluwer draagt twee commissarissen voor

Wolters Kluwer draagt twee commissarissen voor

Wolters Kluwer heeft Frans Cremers (foto) en Ann Ziegler voorgedragen als leden van de raad van commissarissen. Cremers wordt de nieuwe voorzitter.

Frans Cremers nummer 1 op de Top-100 Commissarissen

Frans Cremers nummer 1 op de Top-100 Commissarissen

De oud-VNU-CFO Frans Cremers staat voor de vierde keer op nummer 1 van de Management Scope Top-100 Commissarissen. De nummer twee is Henk Scheffers en Annemiek Fentener van Vlissingen staat als derde op de lijst.

Interview met Frans Cremers

Top-100 Machtigste Commissarissen 2014

Top-100 Machtigste Commissarissen 2014

Voor de derde keer op rij is oud-VNU-cfo Frans Cremers de machtigste commissaris van Nederland. Ceo-shutdowns en noisy withdrawals zorgden voor reuring, maar de verwachte shake-out blijft vooralsnog uit.

New school commissaris versus toezicht oude stijl

New school commissaris versus toezicht oude stijl

De druk op toezichthouders neemt steeds verder toe, de maatschappelijke verwachtingen zijn hoog: het commissariaat is al lang geen erebaantje meer. Drie ‘oude rotten’ in discussie over de new school commissaris.

Top-100 Machtigste Commissarissen 2013

Top-100 Machtigste Commissarissen 2013

Oud-VNU-cfo Frans Cremers is opnieuw de machtigste commissaris van Nederland. De top-100 kenmerkt zich door vergrijzing, minder vrouwen in het centrum van de macht en een haperende doorstroom. Het wachten is op een gedwongen shake-out.

Frans Cremers: 'Bonussen kunnen beter worden afgeschaft'

Frans Cremers: 'Bonussen kunnen beter worden afgeschaft'

Dat commissariaten ‘onder ons’ worden verdeeld is een misverstand, zo stelt de nummer 1 op de lijst van machtigste commissarissen. En bonussen kunnen beter worden afgeschaft.

Toezichthouders in Nederland: de mannen aan het woord

Toezichthouders in Nederland: de mannen aan het woord

Hoe is het gesteld met het toezicht in Nederland? Durven commis sarissen zichzelf nog recht in de spiegel aan te kijken na de ineen storting van de financiële markten? Frans Cremers, Jan Kalff en Jos Streppel over kritischere commissarissen, dikke pakken papier, rustig blijven tijdens een crisis, de hoge verwachtingswaarde en hun vrouwelijke collega's. "Vrouwen zijn bijteriger."

Frans Cremers

  • list-arrow Commissaris (voorzitter) Wolters Kluwer
  • list-arrow Bestuurslid Stichting Preferente Aandelen KPN
  • list-arrow Bestuurslid Stichting Preferente Aandelen Philips
  • list-arrow Bestuurslid Sichting Preferente Aandelen Heijmans
Profiel Frans Cremers
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook