Gerard van de Aast wordt commissaris bij NS

Gerard van de Aast wordt commissaris bij NS

12-02-2014 Per 4 maart 2014 treedt Imtech CEO, Gerard van de Aast, toe tot de raad van commissarissen van NS. Hij volgt Frans Cremers op.

De benoeming van Gerard van de Aast als lid van de RvC van NS loopt tot 2018. Hij volgt Frans Cremers op die na het maximum van drie volle termijnen de RvC verlaat.

Loopbaan Van de Aast
Van de Aast heeft een technische achtergrond in onder meer weg- en waterbouw. Sinds 2013 is hij CEO van Royal Imtech. Daarvoor was hij CEO bij VolkerWessels, directeur van Reed Business en lid van de raad van bestuur van Reed Elsevier.

 

 

Carel van den Driest
President-commissaris Carel van den Driest ziet een grote toegevoegde waarde van Van de Aast voor NS. 'Van de Aast heeft veel strategische en operationele kennis vergaard. Zijn ervaring binnen en buiten de landsgrenzen, evenals zijn grote technische kennis maken hem van grote toegevoegde waarde.'

Frans Cremers bedankt
Cremers was sinds 2002 lid van de RvC en vicevoorzitter sinds voorjaar 2011. Van den Driest bedankt Cremers voor zijn grote bijdrage als commissaris. 'Als voorzitter van de auditcommissie en met zijn kennis van financiën heeft hij NS en de NS-directie bijna twaalf jaar terzijde gestaan met veel kennis van zaken.'

Lees verder
> Interview Van de Aast bij VolkerWessels

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook