Heijmans houdt hoop voor de toekomst

Heijmans houdt hoop voor de toekomst

23-08-2007 Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste helft van het jaar tegenvallende resultaten gerealiseerd, maar handhaaft toch de eerder afgegeven prognose voor het hele jaar. Dat betekent dat het bedrijf 2007 denkt te eindigen met een nettowinst van 95 miljoen euro.

De winst over de eerste zes maanden van het jaar werd vooral gedrukt door voorzieningen voor tegenvallers bij de divisie Bouw. Management Scope interviewde CEO Heijmans, Guus Hoefsloot halverwege 2005. We spraken toen met hem over zijn visie op de toekomst van Heijmans en de rol die innovatie daarin speelt. Hij pleitte voor een manier van werken waarbij het gehele bouwproces in handen van één partij blijft.

Bekijk hier het interview met Guus Hoefsloot, CEO Heijmans uit Management Scope, mei 2005.

De omzetgroei over de afgelopen periode was vooral te danken aan de overname van het Britse Denne Construction eind 2006 en de acquisities van Burgers Ergon, het Duitse Oevermann en Bouwfonds-Langewold in het eerste kwartaal.
Heijmans handhaaft zijn verwachtingen voor geheel 2007 op grond van de goedgevulde orderportefeuille. "Deze zal de tegenvallende resultaten van de divisie Bouw over de eerste helft van 2007 naar verwachting compenseren", zegt bestuursvoorzitter Guus Hoefsloot in een toelichting.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook