Drie nieuwe commissarissen voor Air France-KLM

Drie nieuwe commissarissen voor Air France-KLM

31-03-2016 Air France-KLM heeft Alex Wynaendts (foto), Hans Smits en Anne-Marie Couderc voorgedragen als nieuwe non-executive leden van de Board of Directors.

Benoemingen Board of Directors
Over de voorgenomen benoeming van Alexander Wynaendts en Hans Smits tot nieuwe non-excutive boardmembers bij Air France-KLM wordt op de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 19 mei 2016 beslist. Naast Wynaendts en Smits wordt ook de Franse Anne-Marie Couderc voorgedragen als non-executive director. De drie voorgedragen bestuurders zullen de aftredende leden van de Board of Directors Jean-Francois Dehecq, Leo van Wijk en Cornelis (Kees) van Lede vervangen.

Alexander Wynaendts
Alex Wynaendts is sinds 2008 bestuursvoorzitter bij Aegon, waar hij vanaf 1997 diverse functies heeft vervuld. Wynaendts heeft aan de universiteit van Parijs economie en elektrotechniek gestudeerd.

Hans Smits
Hans Smits was van 2005 tot 2014 CEO bij Havenbedrijf Rotterdam en van 1992 tot 1998 president-directeur van Amsterdam Airport Schiphol. Sinds 2011 vervult Smits de positie van president-commissaris bij KLM en Smits is vanaf 2014 voorzitter van de Raad van Toezicht bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook