PostNL wijzigt bestuur en topstructuur

PostNL wijzigt bestuur en topstructuur

04-09-2012 PostNL gaat de topstructuur van het bedrijf aanpassen. De Raad van Bestuur zal voortaan uit twee personen bestaan. Twee directeuren moeten weg.

De Raad van Bestuur zal, na instemming van de medezeggenschapsraad, vanaf het eerste kwartaal van 2013 bestaan uit Herna Verhagen (CEO) en Jan Bos (CFO). Gerard Aben gaat met pensioen. Zijn opvolger zal geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur.

Executive Committee
Naast de Raad van Bestuur wordt een Executive Committee van vier personen geinstalleerd. Twee van de huidige directeuren krijgen daarin in ieder geval geen plek. Operationeel directeur Pieter Kuntz moet opstappen, commercieel directeur Ger Jacobs heeft zelf zijn functie neergelegd.

De Executive Committee zal bestaan uit Gerrit Mastenbroek (directeur Pakketten), Albert Rodenboog (directeur Productie Mail Nederland), Arno van Bijnen (waarnemend directeur Commercie Mail Nederland), Marcel Krom (directeur International).

Lastige reorganisatie
De wijziging van de topstructuur is het gevolg van de problemen bij de reorganisatie van PostNL. De postbezorger wil het sorteren en verspreiden van post vanuit een klein aantal voorbereidingscentra doen. Dit leidde in maart tot grote vertraging in de postbezorging. Daarna werd de reorganisatie stilgelegd en stapte CEO Harry Koortstra op.

Eind 2012 wil Herna Verhagen nieuwe plannen presenteren.

Interview met Herna Verhagen

Zo worden vrouwen wél voorzitter: zeven best practices

Zo worden vrouwen wél voorzitter: zeven best practices

30-06-2021 Waarom zien we zo weinig vrouwen in de voorzittersrol bij raden van bestuur en raden van commissarissen? Die vraag stond centraal bij het topvrouwendiner van Management Scope, bijgewoond door prominente vrouwen die wél de voorzittershamer hanteren. Koudwatervrees, oneigenlijke argumenten en vage diskwalificaties spelen een rol: ‘Er ging ineens vreemde terminologie over tafel: heeft ze wel gravitas?’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook