PostNL wijzigt bestuur en topstructuur

Datum: 04-09-2012

PostNL wijzigt bestuur en topstructuur

PostNL gaat de topstructuur van het bedrijf aanpassen. De Raad van Bestuur zal voortaan uit twee personen bestaan. Twee directeuren moeten weg.

De Raad van Bestuur zal, na instemming van de medezeggenschapsraad, vanaf het eerste kwartaal van 2013 bestaan uit Herna Verhagen (CEO) en Jan Bos (CFO). Gerard Aben gaat met pensioen. Zijn opvolger zal geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur.


Executive Committee
Naast de Raad van Bestuur wordt een Executive Committee van vier personen geinstalleerd. Twee van de huidige directeuren krijgen daarin in ieder geval geen plek. Operationeel directeur Pieter Kuntz moet opstappen, commercieel directeur Ger Jacobs heeft zelf zijn functie neergelegd.


De Executive Committee zal bestaan uit Gerrit Mastenbroek (directeur Pakketten), Albert Rodenboog (directeur Productie Mail Nederland), Arno van Bijnen (waarnemend directeur Commercie Mail Nederland), Marcel Krom (directeur International).

Lastige reorganisatie
De wijziging van de topstructuur is het gevolg van de problemen bij de reorganisatie van PostNL. De postbezorger wil het sorteren en verspreiden van post vanuit een klein aantal voorbereidingscentra doen. Dit leidde in maart tot grote vertraging in de postbezorging. Daarna werd de reorganisatie stilgelegd en stapte CEO Harry Koortstra op.


Eind 2012 wil Herna Verhagen nieuwe plannen presenteren.

Top 100 Corporate Vrouwen

Herna Verhagen

  • CEO PostNL
  • Commissaris Het Koninklijk Concertgebouw
  • Commissaris Actelion Ltd.
  • Lid Raad van Toezicht Goldschmeding Foundation
  • Commissaris Rexel SA
  • Lid dagelijks bestuur VNO-NCW