Jan Ernst de Groot wordt Chief Legal Officer bij Ahold

Jan Ernst de Groot wordt Chief Legal Officer bij Ahold

09-01-2015 Ahold heeft Jan Ernst de Groot als Chief Legal Officer en lid van het Executive Committee benoemd per 1 februari 2015. Lodewijk Hijmans van den Bergh zal terugtreden als Chief Corporate Governance Counsel per 1 maart.

Jan Ernst de Groot start op 1 februari als CLO bij Ahold en gaat rapporteren aan CEO Dick Boer. Hij wordt verantwoordelijk voor juridische zaken, corporate governance en compliance bij Ahold. Daarnaast gaat hij het Responsible Retailing-programma en de productintegriteit leiden.

Dick Boer
De CEO van Ahold, Dick Boer is blij met de komst van De Groot als Chief Legal Officer. 'Hij heeft voor ons zeer relevante internationale commerciële ervaring als General Counsel. Daarnaast heeft hij een sterk zakelijk instinct, een scherp oog voor duurzaamheid en veel ervaring met het adviseren van het bestuur van ondernemingen.'

Loopbaan De Groot
De Groot is afkomstig van TNT Express, waar hij de functie van General Counsel en Managing Director External Affairs & Corporate Responsibility bekleedde. Daarvoor was hij werkzaam bij KLM, het meest recent als algemeen directeur en lid van de Raad van Bestuur. Hij was bij KLM tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling en in- en uitvoering van de duurzaamheidsstrategie.

Terugtreden
Volgend op de aankondiging in oktober 2014, zal Lodewijk Hijmans van den Bergh terugtreden als lid van de Raad van Bestuur per 1 maart 2015.

Lees verder
> Interview met Dick Boer

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook