Ahold-bestuurder Lodewijk Hijmans van den Bergh vertrekt in 2015

Ahold-bestuurder Lodewijk Hijmans van den Bergh vertrekt in 2015

15-10-2014 Lodewijk Hijmans van den Bergh, Chief Corporate Governance Counsel en lid van de raad van bestuur en het executive committee van Ahold, zal in het eerste halfjaar van 2015 aftreden.

Lodewijk Hijmans van den Bergh zit inmiddels 5 jaar bij Ahold. Hij volgde op 1 december 2009 Peter Wakkie op. Tot zijn verantwoordelijkheden behoren Juridische Zaken, Corporate Governance, M&A, Product Integrity, en de Responsible Retailing strategie van Ahold.

Dick Boer
De CEO van Ahold, Dick Boer, bedankt Hijmans van den Bergh in het persbericht voor het uitstekende werk dat hij ruim vijf jaar voor Ahold heeft verricht. 'In deze periode heeft Hijmans van den Bergh met succes een aantal belangrijke juridische zaken uit Aholds verleden weten op te lossen. Ook heeft hij actief bijgedragen aan de ontwikkeling en uitvoering van de strategische agenda van Ahold, waaronder de desinvestering van ICA, de overname van bol.com en de recente acquisitie van SPAR in Tsjechië.'

Rob van den Bergh
President-commissaris Rob van den Bergh wenst Hijmans van den Bergh namens de raad van commissarissen veel succes in zijn verdere loopbaan.

Opvolging
Het proces voor het vinden van een opvolger voor Hijmans van den Bergh gaat nu van start.

Lees verder
> Interview met Dick Boer: 'We willen de beste plek op internet'
> Interview met Rob van den Bergh: 'Toezicht houden is een vervelend vak'

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook