Lard Friese en Gilbert van Hassel nieuwe bestuurders ING Verzekeringen

Lard Friese en Gilbert van Hassel nieuwe bestuurders ING Verzekeringen

10-11-2010 ING heeft Lard Friese en Gilbert van Hassel benoemd tot nieuwe bestuursleden van de verzekeringstak bij de bank.

Het aantreden van Lard Friese (foto) en Gilbert van Hassel maakt deel uit van een serie bestuurswisselingen bij ING. Deze zijn het gevolg van ING's stappen om zijn bank- en verzekeringsactiviteiten op te splitsen.

Topman Lard Friese
Lard Friese begon zijn carrière bij ING in september 2008. Nog geen jaar later werd Friese CEO van ING Insurance Benelux, Europa, en Azië, waar hij momenteel verantwoordelijk is voor de verzekeringsactiviteiten van de bank.

CEO Ceska Pojistovna
Voor Friese in dienst kwam bij ING, maakte hij deel uit van het bestuur van Generali PFF Holding. Deze onderneming ontstond uit een fusie met verzekeringsmaatschappij Ceska Pojistovna te Praag, waar Friese van 2006 tot 2008 werkzaam was als CEO.

Topman Gilbert van Hassel
Gilbert van Hassel is sinds oktober 2009 topman van ING Investment Management. Net als Friese beschikt hij over meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector.

JP Morgan
Zo was Van Hassel onder meer werkzaam bij de Amerikaanse bank JP Morgan. Daar werkte hij van 1995 tot 2006 als managing director & hoofd technologie en exploitatie in New York.

Benoeming Friese en Van Hassel
Op 1 januari 2011 zullen Lard Friese en Gilbert van Hassel toetreden tot het management bestuur van ING Verzekeringen. Friese wordt per die datum opgevolgd door Tom Kliphuis. Van Hassel zal in zijn nieuwe functie bij de bank verantwoordelijk blijven als CEO van ING Investment Management.

Staatssteun ING

De splitsing bij ING werd opgelegd door de Europese Commissie, nadat de bank een beroep had gedaan op steun van de Nederlandse overheid. ING verwacht dat de herstructurering van de bank eind dit jaar rond is.

Leden Raad van Bestuur
> Biografie van Jan Hommen, Bestuursvoorzitter ING
> Biografie van Patrick Flynn, CFO ING
> Biografie Koos Timmermans, lid RvB ING

Commissarissen ING
> Biografie Peter Elverding, voorzitter RvC ING
> Biografie Jeroen van der Veer
> Biografie Tineke Bahlmann
> Biografie Henk Breukink
> Biografie Piet Klaver
> Biografie Godfried Lugt
> Biografie Aman Metha
> Biografie Lodewijk Waal

Lees ook:
> Biografie Lard Friese
> Biografie Gilbert van Hassel
> Frans van Houten gaat splitsing ING leiden

Interview met Lard Friese

Karin Bergstein, Arjen Dorland en Lard Friese bekijken innovatie door een andere bril

Karin Bergstein, Arjen Dorland en Lard Friese bekijken innovatie door een andere bril

21-06-2018 We moeten technologie begrijpen om voldoende tegengas te kunnen geven aan de neiging innovatie steeds weer aan te vliegen vanuit diezelfde technologie, aldus twee ervaren bestuurders en dito commissaris aan deze rondetafel over transformatie in de bestuurskamer. ‘Luisteren en nieuwsgierigheid zijn kerncompetenties.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook