Reinout van Riel voorgedragen als CRO NIBC

Reinout van Riel voorgedragen als CRO NIBC

10-06-2016 NIBC heeft bekendgemaakt dat Van Riel zal worden voorgedragen als nieuwe Chief Risk Officer.

Benoeming
De Raad van Commissarissen van NIBC Holding heeft Reinout van Riel voordragen om te worden benoemd tot nieuwe CRO. De benoeming moet nog worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Reinout van Riel was Chief Portfolio Officer en lid van de Board van Propertize sinds juli 2013. Daaraan voorafgaand vervulde hij verschillende functies bij ABN Amro en Royal Bank of Scotland.

Petra van Hoeken
Van Riel vervult hiermee de positie die door het vertrek van Petra van Hoeken bij NIBC is vrijgekomen. In februari 2016 werd bekendgemaakt dat Van Hoeken zou vertrekken om de functie van CRO bij Rabobank te gaan vervullen. Deze positie bij Rabobank kwam vrij door het vertrek van Bert Bruggink en zou worden ingevuld door Carin Gorter, maar deze trok zich december 2015 terug.

Raad van Commissarissen
Volgens president-commissaris Wim van der Goorbergh heeft Reinout van Riel brede ervaring die zal bijdragen aan de Managing Board van NIBC. 'We vinden dat zijn ervaring op het gebied van risk management, corporate banking, en meest recent bij Propertize, een relevante achtergrond biedt voor deze functie. We kijken er naar uit om met Reinout van Riel de bank verder uit te bouwen naar een financieel gezonde en klantgerichte organisatie met een adequaat risk management framework', aldus Van Goorbergh. Ook CEO Paulus de Wit zegt blij te zijn met de voorgestelde aanstelling en uit te kijken naar de toekomstige samenwerking.

Lees ook
> Nieuwsbericht over de benoeming van Van Hoeken bij Rabobank
> Nieuwsbericht over het terugtrekken van Gorter bij Rabobank
> Nieuwsbericht over de voordracht van Carin Gorter bij Rabobank
> Nieuwsbericht over het aftreden van Bruggink bij Rabobank

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook