Tex Gunning commissaris bij FrieslandCampina

Tex Gunning commissaris bij FrieslandCampina

20-12-2011 Tex Gunning is benoemd tot commissaris van FrieslandCampina. Dat heeft FrieslandCampina op 14 december 2011 bekend gemaakt.

Wisseling van de wacht
Tex Gunning (61) is de opvolger van Rob ter Haar, die statutair aftreedt en niet hernoembaar is. Eerder werd al bekend dat Sjoerd Galema en Hans Stöcker toetreden tot de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina. Zij nemen de posities over van Kees Wantenaar en Jorrit Jorritsma.

Piet Boer
Ook werd al eerder bekend dat Piet Boer de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina is. Piet Boer was vice-voorzitter. Het vice-voorzitterschap wordt overgenomen door Jan Uijttewaal.

Tex Gunning
Tex Gunning is lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel. Hij is verantwoordelijk voor de zogenaamde Decorative Paints. Daarnaast is hij commissaris bij TNT Express.

Gunning was voorheen CEO van Vedior, de uitzendorganisatie die in 2008 werd overgenomen door Randstad. Daarvoor werkte Gunning in diverse functies voor Unilever, laatstelijk als Group Vice-President van Unilever Southeast Asia en Australasia.

Lees ook:
> CV Tex Gunning
> CV Rob ter Haar
> Tex Gunning commissaris bij TNT Express
> Tex Gunning benoemd in RvB AkzoNobel

Interview met Tex Gunning

Tex Gunning (LeasePlan): 'Ons vertrouwde businessmodel gaat absoluut evolueren'

Tex Gunning (LeasePlan): 'Ons vertrouwde businessmodel gaat absoluut evolueren'

03-10-2019 Door de digitale transformatie gaat de bedrijfsvoering van LeasePlan op de schop. Het lastige, volgens topman Tex Gunning, is dat niemand weet wat er precies gaat gebeuren – maar wel dát er wat op til is. ‘Dan kun je maar beter zelf disintermediatie opzoeken, proactief platforms creëren en aanbieden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook