Tex Gunning commissaris bij FrieslandCampina

20-12-2011

Tex Gunning commissaris bij FrieslandCampina

Tex Gunning is benoemd tot commissaris van FrieslandCampina. Dat heeft FrieslandCampina op 14 december 2011 bekend gemaakt.

Wisseling van de wacht
Tex Gunning (61) is de opvolger van Rob ter Haar, die statutair aftreedt en niet hernoembaar is. Eerder werd al bekend dat Sjoerd Galema en Hans Stöcker toetreden tot de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina. Zij nemen de posities over van Kees Wantenaar en Jorrit Jorritsma.

Piet Boer
Ook werd al eerder bekend dat Piet Boer de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina is. Piet Boer was vice-voorzitter. Het vice-voorzitterschap wordt overgenomen door Jan Uijttewaal.

Tex Gunning
Tex Gunning is lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel. Hij is verantwoordelijk voor de zogenaamde Decorative Paints. Daarnaast is hij commissaris bij TNT Express.

Gunning was voorheen CEO van Vedior, de uitzendorganisatie die in 2008 werd overgenomen door Randstad. Daarvoor werkte Gunning in diverse functies voor Unilever, laatstelijk als Group Vice-President van Unilever Southeast Asia en Australasia.

Lees ook:
> CV Tex Gunning
> CV Rob ter Haar
> Tex Gunning commissaris bij TNT Express
> Tex Gunning benoemd in RvB AkzoNobel

Meer over Tex Gunning

Tex Gunning lid Raad van Toezicht dance4life

Tex Gunning lid Raad van Toezicht dance4life

Per 1 december 2013 zal Tex Gunning, ceo TNT Express, toetreden tot de Raad van Toezicht van dance4life.

Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

Tex Gunning de nieuwe CEO TNT Express

AkzoNobel-bestuurslid Tex Gunning gaf vorige week aan in april met pensioen te gaan. Dat blijkt toch wat anders te lopen, want per 1 juni wordt hij CEO bij TNT Express. Hij volgt Marie-Christine Lombard op, die in september vorig jaar opstapte.

Interview met Tex Gunning

Tex Gunning, lid rvb Akzo Nobel over modern leiderschap

Tex Gunning, lid rvb Akzo Nobel over modern leiderschap

Het verbinden van organisaties met de samenleving, dat is de visie van AkzoNobel-coryfee Tex Gunning op modern leiderschap. En daarbij draait het om altruïsme: responsible leadership is betekenisvol zijn voor anderen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook