Net als Catharina

Net als Catharina

Auteur: Marry de Gaay Fortman | 16-09-2016

Vrouwen pakken hun rol en gloriëren in een wereld waarin sekse ondergeschikt is aan ambitie en winnaarsmentaliteit. Althans, dat was in augustus de realiteit tijdens de succesvolle zomerspelen in Rio.


Het evenement gaf een inkijkje – voor de nachtbrakers onder ons real time, voor velen wellicht pas de volgende morgen – in een wereld van gelijkwaardigheid. Een wereld waarin vrouwen net zo veel kansen krijgen en waar de verdiensten van mannen én vrouwen met evenveel bewondering gadegeslagen worden. Waar genderdiversiteit kortom de norm is. Kom daar maar eens om in de Hollandse boardroom. Bestuurders en toezichthouders breken zich het hoofd over alle disrupties die kenmerkend zijn voor deze tijd, maar dreigen de boot te missen wat betreft die éne belangrijke transformatie die bedrijven bij uitstek toekomstvast zal maken: diverse teams. Vreemd, want diversiteit is allesbehalve een straf. Vele onderzoeken laten zien dat concerns met vrouwen aan de top beter presteren. Vrouwen zijn empathisch en open minded: zij verwelkomen verschillende meningen, wikken en wegen álle argumenten. Dat is gunstig met het oog op innovatie en voorkomt bovendien dat er onnodige risico’s genomen worden. Een mooie aanvulling op mannelijke waarden. Uit eigen ervaring kan ik bovendien vertellen dat het ook léuker wordt met een gemengde top: discussies verbreden en verdiepen, de manier van communiceren verandert. Bedrijven die dit onderwerp nog niet op de boardroomagenda hebben staan – of er niet naar handelen – hebben geen idee wat ze aan talent mislopen.


Stichting Topvrouwen maakt zich hard voor vrouwelijke diversiteit. Als voorzitter van de stichting streef ik samen met mijn medebestuursleden naar een gelijkwaardige verdeling van topposities. Bij vacatures dient elke longlist voor de helft uit vrouwen te bestaan. Zodra het de normaalste zaak van de wereld is dat deze vrouwen het pluche bezetten, is onze missie volbracht. En hoewel ik niet kan wachten tot Stichting Topvrouwen zichzelf kan opheffen, is dat einddoel nog niet in zicht. Ons land gaat met een slakkengang vooruit; op dit moment schommelt het aantal vrouwen in de top slechts rond de tien procent. Gelukkig zijn er ook corporates die een voortrekkersrol vervullen: uit cijfers van onze mediapartner Management Scope blijkt dat inmiddels 27 van de 225 grootste bedrijven uit ons land zowel in de rvb als de rvc meer dan 33 procent vrouwen hebben. De rest verkeert wellicht nog onder invloed van de mythe dat er niet voldoende vrouwen van topkaliber beschikbaar zijn. Stichting Topvrouwen maakt daar korte metten mee door de macht van het getal; in de database op onze website vindt u honderden ambitieuze, ervaren, board-ready vrouwen. Allemaal klaar voor een topfunctie. Wij maken deze vrouwen zichtbaar. Het is vervolgens aan u om het toptalent dat u in de schoot geworpen wordt, te benutten. In mijn eigen carrière heb ik overigens vaak gemerkt dat commissarissen het ongemakkelijk vinden de ‘vrouwenkwestie’ als eerste aan te kaarten. Ik zie het dus als taak van de voorzitter dit op te pakken. Als ú niets zegt, gebeurt er niets!

Terug naar de geneugten van vrouwelijk leiderschap. Door alle stimulans die nodig is om de top van het bedrijfsleven te vervrouwelijken, lijkt het misschien of vrouwelijk leiderschap iets nieuws is, een moderniteit. Niets is minder waar: vrouwelijk leiderschap is van alle tijden. In september 2016 organiseerden Stichting Topvrouwen en Management Scope in samenwerking met de Hermitage een bijzondere avond rondom dit onderwerp. Met enkele honderden genodigden – zowel een groep geselecteerde vrouwelijke toptalenten als commissarissen en bestuurders – hadden wij de eer in een unieke setting de tentoonstelling Catharina de grootste te bekijken, over Europa’s grootste keizerin. Wij hopen nog veel vrouwen te inspireren zich net zo krachtig en onafhankelijk op te stellen als deze vrouwelijke leider avant la lettre.


Marry de Gaay Fortman is voorzitter van Stichting Topvrouwen

Marry de Gaay Fortman

Tekst door: Marry de Gaay Fortman

  • > Commissaris KLM
  • > Lid raad van advies Houthoff
  • > Advocaat, partner Houthoff
  • > Commissaris De Nederlandsche Bank
  • > Voorzitter Stichting Topvrouwen
  • > Voorzitter Raad van Toezicht Internationaal Theater Amsterdam
  • > Lid Raad van Toezicht Paleis Het Loo
  • > Lid raad van toezicht Dutch Culture

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/Column-Karssing10v.jpg

Geef elkaar vaker complimenten

Eindelijk. Na enkele honderden jaren wachten zijn de twee meesterwerken van de Schotse auteur Adam Smith vertaald. Dit voorjaar kreeg De welvaart van landen (1776) veel aandacht. Terecht. De vader van de moderne economie maakt in dit boek helder hoe de commerciële samenleving armoede bestrijdt en vrijheid vergroot. Als goede vriend van het kapitalisme – hoewel hij dat woord zelf niet gebruikt – telt hij de zegeningen en is hij tegelijkertijd zeer kritisch op de uitwassen. 

lees artikel
scopist_posts/originals/Toezicht-dode-hoek10v.jpg

Voorkom toezicht met een dode hoek

Commissarissen hebben te weinig zicht op cultuur, gedrag en reputatie. Die ‘dode hoek’ heeft al tot heel wat ongelukken geleid. Tijd voor 21e-eeuws toezicht: vanuit de purpose van de organisatie en met oog voor samenleving, stakeholderbelangen en soft controls, aldus Marleen Janssen Groesbeek, Marlies de Ruyter de Wildt en Caroline Zegers.

lees artikel
scopist_posts/originals/Datagebruik10v.jpg

Laat dataverbruik niet uitgroeien tot doemscenario

Het digitale dataverkeer leidt tot een verdubbeling van het wereldwijde energieverbruik. Niet in elke boardroom zijn het snel groeiende dataverbruik en de gevolgen voor het energieverbruik top of mind. Dat zou het wel moeten zijn, stellen ING sectorbankier Dirk Visser en -econoom Ferdinand Nijboer. Bedrijven kunnen de milieu-impact binnen de perken houden door kritisch naar hun ICT-activiteiten te kijken.

lees artikel
facebook