Meer vrouwen, minder winst

Auteur: Gastauteurs | 22-09-2009

Meer vrouwen, minder winst

Meer vrouwen in de raad van commissarissen leidt tot minder winst. Dit blijkt uit een onderzoek van de London School of Economics. Hadden de old boys dan toch gelijk toen ze de deur voor vrouwen gesloten hielden?

Het beeld is gecompliceerd, benadrukken de onderzoekers van London School of Economics, die duidelijk met de uitkomst van hun onderzoek in hun maag zitten. Feit is dat bedrijven die meer vrouwen in hun board of directors hebben, slechtere financiële prestaties leveren. Ook is hun waarde op de aandelenmarkt lager dan van bedrijven met een grotendeels mannelijke board.

Vrouwen functioneren beter in raad
Opmerkelijk is dat vrouwelijke bestuurders wel beter functioneren dan hun mannelijke collega's in de raad. Ze zijn vaker aanwezig op vergaderingen, zijn doortastender in het ontslaan van slecht functionerende topmanagers en zijn over het algemeen actiever in hun beleid. ‘De boodschap is niet dat we minder vrouwen nodig hebben in boards,' benadrukt onderzoeker Daniel Ferriera in The Daily Telegraph. ‘Maar wat je wel kunt zeggen is dat wanneer je je bemoeit met de samenstelling van boards, dit onverwachte gevolgen kan hebben. Dit is belangrijk om in je achterhoofd te houden.'

Lees ook:
> ING steeds minder populair onder topvrouwen
> Conny Braams, Unilever, Topvrouw van het jaar 2009
> Vrouwen in opmars
> Een op drie managers in Europa is vrouw
> Top 50 machtigste vrouwen

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen
Boeren, Leni - MS 05 2013.JPG

Topvrouwen

In dit dossier

Meer opinie