Boekrecensie: Exponential Organizations

20-01-2015 | Auteur: Quinty Danko

Boekrecensie: Exponential Organizations

Waarom de organisaties van de toekomst tien keer beter, sneller en goedkoper zijn, daarover gaat Exponential Organizations.

Exponential Organizations is een boeiend relaas voor bestuurders die willen weten hoe zij in een tijd van disruptieve verandering hun bedrijven kunnen laten floreren.


Technologie
De auteurs van Exponential Organizations hebben de technologiën bestudeerd die ervoor zorgen of zullen gaan zorgen dat industriën, landen en de hele mensheid extreem snel zal veranderen. Wie denkt dat de vernieuwing de afgelopen jaren snel is gegaan, heeft nog niet de helft gezien van wat er komen gaat.


Yuri van Geest
De Nederlandse mede-auteur van het boek en vertegenwoordiger van de Amerikaanse Singularity University, Yuri van Geest, onderzocht ruim honderd startups en interviewde vele leiders van snelgroeiende bedrijven. Ondernemingen waarvan de omzet tien keer zo snel groeit, die producten ontwikkelen die tien keer zo goedkoop zijn en toch tien keer zoveel winst weten te maken. De auteurs noemen dit exponentiële organisaties.

Koopkracht
De auteurs waarschuwen bestuurders dat de vaardigheden die hen hebben gebracht waar zij nu staan, inmiddels al verouderd zijn. De drie miljard nieuwe wereldburgers die er binnen zes jaar bijkomen, zullen namelijk nooit iets kopen. Zij vertegenwoordigen echter wel een enorme koopkracht. Ze zullen niet de directe klanten zijn, maar wel klanten van klanten.


Ondernemende klasse
Deze groep is bovendien de nieuwe ondernemende klasse met de kracht van de modernste generatie internet-technologie, van Google tot kunstmatige intelligentie en van 3D-printing tot synthetische biologie.


Ander leiderschap
Het bereiken van deze nieuwe generatie vergt een totaal andere manier van denken voor bestuurders en managers en ander leiderschap.


Exponential Organizations. Salim Ismail, Michael Malone en Yuri van Geest. Uitgever: Diversion Books. Prijs: $ 18,99


Deze recensie is verschenen in Management Scope 09 2014Analyse Accenture - MS 02 2013.JPG

Innovatie

In dit dossier
Scope top 100

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Meer achtergrond artikelen

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

facebook
0
shares