Jeroen Drost wordt bestuursvoorzitter bij SHV

Jeroen Drost wordt bestuursvoorzitter bij SHV

01-04-2016 Drost, voormalig CEO van zakenbank NIBC, zal de functie van bestuursvoorzitter bij SHV Holdings gaan vervullen.

Benoeming
SHV Holdings heeft aan het FD bevestigd dat Jeroen Drost later in 2016 zal aantreden als nieuwe CEO van het grootste familiebedrijf van Nederland. Met deze benoeming zal Drost de in 2014 aangetreden Stephan Nanninga opvolgen, die in 2016 om persoonlijke redenen zal aftreden.

Jeroen Drost
Jeroen Drost vervult sinds 2015 de functie van CEO bij NPM Capital, een dochterbedrijf van SHV dat zich richt op verstrekking van risicodragend vermogen.  Drost begon zijn loopbaan bij ABN Amro en was van 2008 tot 2014 CEO bij NIBC. Naast zijn hoofdfunctie bij NPM vervult Drost commissariaten bij Dura Vermeer, Aon Nederland, Klépierre, Deli Maatschappij en Vanderlande.

SHV Holdings
De familie Fentener van Vlissingen, grootaandeelhouder van SHV, is tevens via president-commissaris Annemiek Fentener van Vlissingen betrokken bij het bedrijf. SHV heeft naast NPM Capital nog een zestal dochterondernemingen, die zich richten op handel in LPG (SHV Energie), zelfbedieningsgroothandel (Makro), zwaartransport en hijsen (Mammoet), industriële dienstverlening (ERIKS), diervoeding en visvoer (Nutreco) en productie van olie en gas (Dyas).

Lees meer
> Nieuwsbericht over het aantreden van Drost bij NPM Capital

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook