Jeroen Drost wordt bestuursvoorzitter bij SHV

01-04-2016

Jeroen Drost wordt bestuursvoorzitter bij SHV

Drost, voormalig CEO van zakenbank NIBC, zal de functie van bestuursvoorzitter bij SHV Holdings gaan vervullen.

Benoeming
SHV Holdings heeft aan het FD bevestigd dat Jeroen Drost later in 2016 zal aantreden als nieuwe CEO van het grootste familiebedrijf van Nederland. Met deze benoeming zal Drost de in 2014 aangetreden Stephan Nanninga opvolgen, die in 2016 om persoonlijke redenen zal aftreden.

Jeroen Drost
Jeroen Drost vervult sinds 2015 de functie van CEO bij NPM Capital, een dochterbedrijf van SHV dat zich richt op verstrekking van risicodragend vermogen.  Drost begon zijn loopbaan bij ABN Amro en was van 2008 tot 2014 CEO bij NIBC. Naast zijn hoofdfunctie bij NPM vervult Drost commissariaten bij Dura Vermeer, Aon Nederland, Klépierre, Deli Maatschappij en Vanderlande.

SHV Holdings
De familie Fentener van Vlissingen, grootaandeelhouder van SHV, is tevens via president-commissaris Annemiek Fentener van Vlissingen betrokken bij het bedrijf. SHV heeft naast NPM Capital nog een zestal dochterondernemingen, die zich richten op handel in LPG (SHV Energie), zelfbedieningsgroothandel (Makro), zwaartransport en hijsen (Mammoet), industriële dienstverlening (ERIKS), diervoeding en visvoer (Nutreco) en productie van olie en gas (Dyas).

Lees meer
> Nieuwsbericht over het aantreden van Drost bij NPM Capital

Meer over Jeroen Drost

Jeroen Drost nieuwe CEO NPM Capital

Jeroen Drost nieuwe CEO NPM Capital

Per 1 februari 2015 is Jeroen Drost benoemd als nieuwe topman bij NPM Capital. Voorheen was Drost CEO van NIBC en bekleedde hij diverse managementfuncties bij ABN AMRO.

Jeroen Drost in Raad van Toezicht Vesteda

Jeroen Drost in Raad van Toezicht Vesteda

De Buitengewone Vergadering van Participanten van Vesteda heeft op 31 oktober 2014 ingestemd met de benoeming van Jeroen Drost als lid van het Supervisory Committee van Vesteda.

Interview met Jeroen Drost

'Werken vanuit het rijnlands model heeft zich bewezen'

'Werken vanuit het rijnlands model heeft zich bewezen'

‘Een aandeelhouder kan vragen om meer dividend en ik kan daar als commissaris anders over denken. Balans binnen een rvc is belangrijk.’

Jeroen Drost, bestuursvoorzitter NIBC: ‘ Een bank leeft van vertrouwen’

Jeroen Drost, bestuursvoorzitter NIBC: ‘ Een bank leeft van vertrouwen’

Jeroen Drost heeft al heel wat recessies voorbij zien komen, maar een crisis als deze heeft hij nooit eerder gezien. De bestuursvoorzitter van NIBC over lessons learned, regelgeving, de maatschappelijke functie van banken, gevaarlijke bonusstructuren en vertrouwensherstel. “Het heeft geholpen dat wij als eerste met de kredietcrisis werden geconfronteerd.”

Jeroen Drost voor ABN Amro op uitzending in Azië

Jeroen Drost voor ABN Amro op uitzending in Azië

ABN Amro rukt op in Azië. Ambitie: een verdrievoudiging van de omzet in enkele jaren. Jeroen Drost, gestationeerd op Hongkong Island, leidt de operatie. Met de nadere overname van de grootbank komt het erop aan het hoofd koel te houden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook