Klépierre SA

Hier vindt u informatie over Klépierre SA en zijn functionarissen.

  • Beurscode: PLI (Beursgenoteerd)
  • In januari 2015 bezat Klépierre 93,6% van de aandelen van Corio
  • Corio is in 2000 ontstaan uit een fusie tussen VIB en WBN
  • In 2015 is Corio overgenomen door Klépierre
  • Klépierre bezit winkelcentra in 57 steden en 16 landen
  • De geschiedenis van Klépierre gaat terug tot 1990

Over Klépierre

Het voormalige Corio
Corio was een vastgoedonderneming, die zich voornamelijk richt op retail vastgoed. Corio was gespecialiseerd in (her)ontwikkeling en beheer van winkelcentra. Corio was actief in zes landen: Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Turkije en Duitsland. Deze landen waren ook de business units van Corio. Ieder business unit was verantwoordelijk voor het management van Corio's onroerend goed portefeuille in het betreffende land. Het lokale management legde direct verantwoording af aan de Raad van Bestuur van Corio N.V.

Overgang naar Klépierre
Corio is per 31 maart 2015 geheel overgenomen door zijn grotere Franse sectorgenoot Klepierre sa (KLPEF), om samen het leidende Europese winkel-vastgoedfonds te vormen. Volgens de voorwaardelijke overeenkomst die de twee bedrijven hebben bereikt, krijgen aandeelhouders van Corio per aandeel 1,14 aandeel Klepierre, waarmee het Nederlandse bedrijf wordt gewaardeerd op 7,2 miljard euro.

Interviews Klépierre

Visionair leiderschap ontbreekt

Visionair leiderschap ontbreekt

Investeren in duurzaamheid leidt tot snellere groei, betere innovaties en een hoger rendement. Ondernemingen moeten bestaande systemen doorbreken om te komen tot verantwoord kapitalisme.

Meer Interviews Klépierre

Bestuurders in het nieuws

facebook